08:31 26.08.2019

Трамп посварився з лідерами G7 через питання повернення Росії в групу

2 хв читати
Трамп посварився з лідерами G7 через питання повернення Росії в групу

Президент США Дональд Трамп на саміті у французькому Біарриці посварився зі своїми колегами-лідерами G7 з приводу його бажання повернути Росію для участі в групі, повідомляє The Guardian з посиланням на дипломатичні джерела.

Згідно з їхніми даними, Трамп посилено доводив, що президент РФ Володимир Путін повинен бути запрошений назад через п'ять років після того, як Росію було вигнано з тодішньої G8 через Крим.

Як зазначають джерела видання, з присутніх світових лідерів ідею президента США підтримав тільки поки що чинний прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте, а нейтральну позицію зайняв прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе.

Решта лідерів, зокрема, прем'єр Великої Британії Борис Джонсон, канцлер ФРН Ангела Меркель, прем'єр Канади Джастін Трюдо, глава Євроради Дональд Туск і президент Франції Еммануель Макрон рішуче виступили проти цієї пропозиції.

За словами європейського дипломата, більшість лідерів наполягали на тому, що G7 - це "родина, клуб, співтовариство ліберальних демократій", тому президент Путін, який, на їхню думку, не відстоює ці цінності, не може повернутися.

Тим часом, за даними дипломатичного джерела, Трамп не поділяє цієї точки зору. За його словами, президент США стверджував, що з таких питань, як Іран, Сирія і Північна Корея, має сенс запросити Росію до участі в саміті.

Раніше Трамп заявив, що питання щодо повернення Росії в "групу восьми" обговорюється.

"Я вважаю, така робота йде. Є низка людей, які хотіли б, щоб Росія повернулася. Я думаю, це було б корисно для багатьох речей у світі. Я думаю, це було б позитивно. Є люди, які зі мною згодні, і ми обговорюємо це. Я не знаю, яким чином ми приймемо рішення, але минулого вечора ми обговорювали Росію - чи хочемо ми запрошувати її повернутися, чи ні", - сказав президент США.

За його словами, він навіть здивувався, що деякі лідери погодилися з ним. При цьому Трамп відмовився відповідати на уточнюючі питання, коли журналісти попросили його назвати конкретні імена.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА