20:53 26.08.2019

Трамп шість років чекав прем'єрства Джонсона

2 хв читати
Трамп шість років чекав прем'єрства Джонсона

Президент США Дональд Трамп у понеділок повідомив, що кілька років чекав, коли Борис Джонсон стане прем'єр-міністром Великої Британії.

На його думку, Борис Джонсон "буде прекрасним прем'єр-міністром". "Ви знаєте, що ми подобаємося один одному ... Я приблизно шість років чекав, поки він стане прем'єр-міністром", - сказав президент на прес-конференції в рамках саміту G7 в Біарриці.

На питання про те, чи вважає Трамп, що колишній прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей була "невідповідною жінкою", щоб впоратися з Brexit, Трамп відповів, що вважає Мей хорошою людиною.

Трамп розповів, що він пропонував Мей свої ідеї для вирішення ситуації з Brexit, але "вона вирішила зробити все по-своєму, і це вийшло не дуже добре".

Трамп висловив надію, що Джонсон "виконає відмінну роботу" на своєму посту.

23 липня Борис Джонсон був обраний новим лідером Консервативної партії і, відповідно, наступним прем'єр-міністром Великої Британії, майже вдвічі обійшовши на голосуванні свого суперника Джеремі Ганта.

Мей у травні оголосила, що відійде від керівництва Консервативною партією і з поста прем'єр-міністра через складнощі з Brexit. З кінця 2018 року парламент багаторазово відкидав угоду за умовами розлучення з ЄС, яку Мей погодила з Брюсселем, а також відкидав інші варіанти Brexit і його скасування. В результаті вихід Великої Британії з ЄС довелося перенести на 31 жовтня 2019 року.

Джонсон раніше неодноразово заявляв, що Велика Британія в будь-якому випадку покине ЄС в обумовлені з Брюсселем терміни - 31 жовтня. Водночас, він зазначав, що укладення угоди з Брюсселем є для нього пріоритетним завданням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА