07:16 27.08.2019

Москва і Київ проведуть обмін ув'язненими до кінця поточного тижня

2 хв читати
Москва і Київ проведуть обмін ув'язненими до кінця поточного тижня

Москва і Київ 27 серпня відновлять підготовку до обміну ув'язненими, водночас їх повернення на батьківщину планується провести до кінця тижня, повідомляє у вівторок газета "Известия" з посиланням на адвоката росіян, що знаходяться в українських в'язницях Валентина Рибіна.

"Я очікую обміну цього тижня. Точної дати поки сказати не можу. Справа в тому, що в Україні з 24 серпня вихідні. З вівторка відновиться активна робота, і почнуться зрушення. Так чи інакше, незабаром все має статися", - пояснив у бесіді з виданням адвокат ув'язнених громадян РФ Максима Одинцова, Олександра Баранова та Євгена Мефьодова.

У статті уточнюється, що зараз сторони також вирішують проблему зняття всіх обвинувачень з осіб, звільнених на обмін. За словами Рибіна, у тих, хто буде в підсумку відправлений на батьківщину, не повинно повторно виникнути проблем із законом через колишні звинувачення.

"Ми займаємося питанням процесуального очищення тих, хто буде проходити через обмін. Це має відбутися. З вівторка процедуру підготовки людей до обміну буде продовжено", - повідомив адвокат росіян.

При цьому остаточного рішення, скільки людей буде в списках з обох боків, досі немає. Як заявив газеті один із близьких до процесу співрозмовників, "спливла в ЗМІ формула 33 на 33 - умовна, оскільки за деякими людьми досі немає ясності".

Рибін, зі свого боку, пояснив виданню, що оголошені цифри не можна називати остаточними.

"Це можлива формула. Склад обговорюється в процесі щоденної роботи. Може бути більше, а може і менше", - підкреслив правозахисник.

У секретаріаті уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової на дзвінки і запити газети не відповіли.

В апараті російського омбудсмена Тетяни Москалькової виданню заявили, що утримаються від коментарів до настання повної ясності з поверненням ув'язнених.

Тим часом адвокати головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського повідомили газеті, що журналіст як і раніше не збирається брати участь в обміні, оскільки твердо має намір відстоювати в суді свою невинуватість. При цьому дата розгляду апеляції зі зміни запобіжного заходу досі невідома, зазначається в публікації.

Немає ясності і з приводу долі 22 українських моряків і двох співробітників СБУ, затриманих після інциденту в Керченській протоці в кінці листопада 2018 року. Їх адвокат Микола Полозов в бесіді з виданням утримався від заяв, уточнивши, що "якісь процеси йдуть, але ми їх поки не коментуємо". За словами співрозмовників "Известий", остаточне рішення про їх участь в обміні ще не прийнято.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА