07:32 27.08.2019

У Львові біля готелю виявлений гранатомет із зарядом

1 хв читати
У Львові біля готелю виявлений гранатомет із зарядом

У ніч на понеділок в центрі Львова біля готелю виявили гранатомет з бойовим зарядом, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

"26 серпня 2019 р. до Галицького відділу поліції надійшло повідомлення зі служби "102" про те, що того дня, близько 2:40 біля входу у вестибюль готелю "Львів" на проспекті Чорновола, 7, виявлений предмет, схожий на гранатомет", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці в ході огляду місця події вилучили довгастий циліндричний предмет зовні схожий на "РПГ-22 "Нетто" з бойовим зарядом усередині.

"В ході експертного дослідження цього гранатомета підтверджено, що наявний в ньому заряд придатний для вибуху", - зазначили в прокуратурі.

Правоохоронці внесли відомості в ЄРДР і відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Як зазначається, з урахуванням того, що дії невстановленої особи, вчинені з метою порушення громадської безпеки, створювали реальну небезпеку для життя і здоров'я людей і могли завдати значних матеріальних збитків, процесуальний керівник додатково кваліфікував такі дії за ч.1 ст.258 КК України ( терористичний акт).

Наразі вирішується питання про передачу кримінального провадження за підслідністю до слідчого відділу Управління СБУ у Львівській області.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі Львівської місцевої прокуратури №1.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА