09:56 27.08.2019

Для прозорості відбору працівників СФР буде створено спеціальну комісію - РНБО

1 хв читати
Для прозорості відбору працівників СФР буде створено спеціальну комісію - РНБО

Президент України Володимир Зеленський визначив пріоритетним завданням створення Служби фінансових розслідувань (СФР) для виявлення і запобігання злочинам проти інтересів держави у фінансовій сфері, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Данилюк.

"Служба матиме право на ведення оперативно-розшукової діяльності, що здійснюватиметься після проведення ретельної аналітичної роботи", - повідомив Данилюк під час наради з питань підготовки законопроекту "Про службу фінансових розслідувань".

Як повідомляє прес-служба РНБО в понеділок, відомство запобігатиме вчиненню злочинів у фінансовій сфері, зокрема працюватиме над виявленням, припиненням, розкриттям і досудовим розслідуванням злочинів проти інтересів держави у фінансовій сфері і суміжних сферах, а також виявлятиме системні чинники, що призводять до економічної злочинності та скоєння таких злочинів.

Це сприятиме, зокрема, зростанню інвестиційної привабливості України, зазначив Данилюк.

Як наголошується в повідомленні, кількість працівників СФР не повинна перевищувати 3 тис. осіб. Чисельність нової структури визначатиметься рішенням Кабінету Міністрів. Для забезпечення прозорості відбору її співробітників буде створено спеціальну комісію, членами якої зможуть стати представники громадськості, наукової спільноти та іноземних партнерів.

У нараді взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, міністр фінансів України Оксана Маркарова, голова Державної податкової служби Сергій Верланов, заступник голови Служби безпеки України Олександр Карпенко, представники Генеральної прокуратури України, народні депутати України та радники секретаря РНБО України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА