12:28 27.08.2019

Радник президента США з нацбезпеки Болтон прибув до Києва

2 хв читати
Радник президента США з нацбезпеки Болтон прибув до Києва

Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон сподівається провести продуктивні зустрічі з українськими чиновниками в Києві.

"Раді вітати радника з національної безпеки Джона Болтона знову в Києві! Приїзд посла Болтона підкреслює підтримку Сполученими Штатами суверенітету і територіальної цілісності України та її євроатлантичного шляху. Він сподівається на продуктивні зустрічі з українськими чиновниками", - йдеться в повідомленні посольства на сторінці у Twitter у вівторок.

У свою чергу екс-заступник міністра економрозвитку і колишній торговий представник України Наталія Микольська уточнила, що Болтон уже перебуває з візитом в Україні.

"Важливий візит в контексті заяв Дональда Трампа на саміті G7 щодо Росії і підготовки зустрічі президента Трампа і президента України Володимира Зеленського. А ще перше засідання українського парламенту і призначення прем'єра. Слідкуємо уважно", - написала вона у своєму мікроблозі у Twitter.

Як повідомлялося, раніше Болтон анонсував своє прибуття до Києва. "У президента (Трампа) були продуктивні зустрічі у Біарриці на саміті G7. З нетерпінням очікую майбутніх зустрічей із нашими партнерами в Києві", - написав він на своїй сторінці у Twitter.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", дати візиту Болтона 27-29 серпня.

Американська газета The Wall Street Journal із посиланням на високопоставлених чиновників адміністрації США повідомляла, що Болтон намагається запобігти майбутній купівлі Китаєм української аерокосмічної компанії "Мотор Січ". За інформацією видання, у Вашингтоні вважають, що ця угода дасть Пекіну важливі оборонні технології, і залучення Болтона до цього питання свідчить про зростання значення цієї угоди для національної безпеки США.

До Антимонопольного комітету України 7 червня було подано спільну заяву від імені держави Україна в особі "Укроборонпрому" та китайських компаній Skyrizon і Xinwei на концентрацію відповідно понад 25% і 50% акцій "Мотор Січі" з метою спільного управління і контролю над підприємством. Потім 19 червня було підписано основний пакет договорів, який набуде чинності автоматично на основі позитивного рішення антимонопольного відомства, якому його також передано для вивчення, додало джерело.

ПАТ "Мотор Січ" - один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Постачає продукцію до понад 100 країн світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА