12:30 27.08.2019

НАБУ завершило розслідування з розкрадання коштів у "Запоріжжяобленерго", направляє матеріали до суду

2 хв читати
НАБУ завершило розслідування з розкрадання коштів у "Запоріжжяобленерго", направляє матеріали до суду

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) завершило розслідування з розкрадання 346,22 млн грн в АТ "Запоріжжяобленерго".

Згідно з повідомленням бюро, 23 серпня підозрюваним та їхнім захисникам надано матеріали слідства для ознайомлення перед складанням обвинувального акта і направленням до суду. Зокрема, екс-голові правління ПрАТ "ХК "Енергомережа" Дмитру Крючкову інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу, а в. о. гендиректора "Запоріжжяобленерго" Ігорю Корніленкову (перебуває в розшуку) - ч. 2 ст. 364 УК.

За даними слідства, підозрювані організували схему переуступання боргів великих промислових підприємств, унаслідок чого обленерго зазнало збитків.

У НАБУ нагадали, що досудове розслідування за зазначеними фактами детективи НАБУ розпочали ще в грудні 2015-го. Воно стало першим в історії НАБУ та САП кримінальним провадженням. Розслідування завершено стосовно окремих епізодів корупційної схеми. Стосовно ще низки подібних оборудок за участю обленерго з державною часткою власності розслідування триває.

Як повідомлялося, Солом’янський районний суд Києва 25 липня частково задовольнив клопотання прокурора в кримінальному провадженні про завдання збитків державі, фігурантом якого є Дмитро Крючков, продовживши йому зобов'язання за запобіжним заходом до 29 серпня, скасувавши при цьому носіння електронного засобу контролю.

У травні 2019 року Крючков в інтерв'ю виданню "Економічна правда" висловив переконаність у виграші судового процесу: "Ми в суді не залишимо від НАБУ каменя на камені. Ми у своїй позиції упевнені на 110%. А ось чому до суду не йдуть вони — це вже питання, що зависло в повітрі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА