12:57 27.08.2019

Представники ОРЛО встановили тимчасову споруду в районі Станиці Луганської, перешкоджаючи українській стороні у ремонті мосту

2 хв читати
Представники ОРЛО встановили тимчасову споруду в районі Станиці Луганської, перешкоджаючи українській стороні у ремонті мосту

 Незаконні збройні формування (НЗФ) окупованих районів Луганської області (ОРЛО) на ділянці розведення сил у районі Станиці Луганської розмістили чергову тимчасову споруду, чим перешкоджають українській стороні перейти до ремонту зруйнованої частини мосту через Сіверський Донець, повідомляє українська сторона СЦКК.

"Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК - ІФ) повідомляє, що НЗФ ОРЛО і далі імітують роботи з демонтажу фортифікаційних споруд, розташованих на ділянці розведення №1. Зокрема, замість активних дій з демонтажу фортифікаційних споруд, російські найманці з тильного боку розмістили чергову тимчасову споруду "кунг" із написом так званого СЦКК, тим самим зафіксувавши свою присутність на ділянці розведення №1", - йдеться в повідомленні української СЦКК на сторінці Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook у вівторок.

Українська сторона нагадує, що відповідно до Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи (ТКГ) та інших Мінських домовленостей ділянка розведення "Станиця Луганська" має бути вільною від будь-яких мілітарних структур.

У повідомленні наголошується, що зазначені дії ставлять під зрив виконання Мінських домовленостей з розведення сил і засобів, таким чином представники ОРЛО "не дають можливості українській стороні перейти до реальних дій з ремонту зруйнованої частини мосту".

Як повідомлялося, 24 серпня українська сторона розпочала демонтаж фортифікаційних споруд біля зруйнованого мосту через Сіверський Донець у Станиці Луганській.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський у рамках робочої поїздки до Луганської області 7 липня відвідав смт Станиця Луганська і заявив про наміри відновити зруйнований міст, через який люди перетинають лінію розмежування та який планується відновити за умови дотримання перемир'я.

31 липня на засіданні Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі сторони домовилися про початок розмінування прилеглих до мосту в Станиці Луганської територій з 1 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА