18:04 27.08.2019

Судно "Мрія", що постачало пальне для ЧФ РФ, доставлено до порту Херсона - прокуратура

2 хв читати

У прокуратурі АР Крим повідомили, що судно "Мрія" (Mriya), яке постачало пальне для підрозділів Чорноморського флоту РФ до окупованого м. Севастополя (Крим), доставлено до порту м. Херсона.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури прикордонні оперативні підрозділи Азово-Чорноморського регіонального управління ДПСУ, співробітники СБУ в АР Крим, разом із морською охороною, виконали рішення суду щодо супроводження заарештованого судна "Мрія" (Mriya) до місця зберігання", - повідомляє прокуратура АРК у своєму телеграм-каналі у вівторок.

Зазначається, що через відмову капітана судна виконувати рішення суду й фактично самоусунення від виконання своїх обов'язків з управління судном і командою правоохоронці доставили судно з акваторії Чорного моря до порту Херсона.

"Наразі судно "Мрія" (Mriya) перебуває в Херсонському морському порту під охороною", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, держпідприємство "Підприємство із забезпечення нафтопродуктами" (ПЗНП) закликало Службу безпеки України (СБУ) розблокувати роботу одного з причалів керованої ними Херсонської нафтоперевалки.

Згідно з повідомленням ПЗНП, увечері 10 серпня представники СБУ зайшли на територію перевалки з метою обшуку пришвартованого до причалу судна Mriya, що готувалося до відвантаження дизельного пального в резервуари підприємства. У наданій судовій постанові про проведення обшуку було зазначено колишню назву судна - Vilga з іншим судновласником, у зв'язку з чим ПЗНП вважає проникнення на територію підприємства і судно незаконним.

Слідчий СБУ, що керував обшуком, не зміг пояснити, який стосунок має пальне до справи про ймовірне незаконне відвідування судном Vilga порту Севастополь у 2015 році. Відтоді судновласник танкера Vilga неодноразово змінювався, а з 2015-го його власником стало ТОВ "Тефін", яке під час купівлі у колишніх власників отримало висновок про відсутність будь-яких претензій до танкера з боку правоохоронних і митних органів України.

Під час обшуку судна СБУ зупинила вивантаження пального й відібрала проби з порушенням технологічних вимог. Нафтопродукти були задекларовані і пройшли всі процедури митного контролю. ПЗНП вважає, що незаконний відбір проб був здійснений з метою можливої фальсифікації результатів їхнього аналізу і подальшого незаконного тиску на підприємство.

За інформацією прокуратури АРК, у червні 2015 року це судно під назвою "Вілга"/Vilga постачало пальне для підрозділів ЧФ РФ до Севастополя.

Херсонський міський суд 13 серпня відмовив в арешті судна "Мрія", прокуратура АР Крим подала апеляційну скаргу.

19 серпня Херсонський апеляційний суд задовольнив апеляцію прокуратури Автономної Республіки Крим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА