18:30 27.08.2019

Суд перервав процес за позовом УПЦ-КП до Мінкультури через неналежне поводження слухачів на засіданні

2 хв читати

Окружний адміністративний суд м. Києва оголосив перерву до 11 вересня в засіданні за позовом Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ-КП) до Міністерства культури про скасування наказу про його ліквідацію через неналежне поводження слухачів на засіданні.

Як повідомляє прес-служба ОАСК, на засіданні у вівторок суд ухвалив рішення задовольнити клопотання представника Київської митрополії УПЦ про участь у справі як третьої особи на стороні відповідача Міністерства культури України.

"Водночас під час розгляду цієї справи суддя виніс зауваження для вільного слухача через порушення ним порядку. Однак він повторно вчинив відповідні дії, що унеможливлювало проведення судового засідання. Враховуючи те, що під час розгляду цієї справи у залі перебувало понад 50 вільних слухачів, які висловлювали підтримку цій особі, слухати справу було неможливо, і суддя оголосив перерву до 11 вересня", - зазначено в повідомленні.

У зв'язку з цим, як повідомляє ОАСК, вільні слухачі викликали слідчо-оперативну групу (СОГ) для нібито фіксацій заяви про злочин, заблокували залу судових засідань, що, у свою чергу, стало підставою для перенесення низки судових засідань, призначених на цей день.

"До приїзду СОГ, у присутності судді, особи, котрі перебували в залі судових засідань, висловлювали свої думки щодо рішення, яке він має ухвалити у справі", - повідомили в суді.

У ОАСК зазначають, що через події, які мали місце під час справи за позовом УПЦ-КП, суддя зобов'язаний звернутися до Вищої ради правосуддя (ВРП) "з повідомленням про втручання в діяльність щодо здійснення правосуддя".

Як повідомлялося, наприкінці липня 2019 року Окружний адміністративний суд м. Києва відкрив провадження за позовом УПЦ-КП до Міністерства культури України про скасування наказу в частині, де зазначено, що втратили чинність накази Міністерства про реєстрацію в новій редакції Статуту релігійної організації "Київська патріархія Української православної церкви".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА