07:52 28.08.2019

76-й Венеціанський кінофестиваль відкриється картиною з Катрін Деньов у головній ролі

3 хв читати
76-й Венеціанський кінофестиваль відкриється картиною з Катрін Деньов у головній ролі

Найстаріший міжнародний кіноогляд, 76-й Венеціанський кінофестиваль відкривається в середу на італійському острові Лідо.

Відкриє кінофестиваль цього року картина "Правда" японського режисера, володаря "Золотої пальмової гілки" Каннського кінофестивалю за картину "Магазинні злодюжки" Хірокадзу Корееда з Катрін Деньов і Жюльєт Бінош у головних ролях. Фільм побореться за нагороду в основному конкурсі кіноогляду. Сюжет розповідає про літню французьку актрису на ім'я Катрін, яку досі оточує море шанувальників. Коли вона публікує мемуари, її дочка Лумир повертається з Нью-Йорка в Париж з чоловіком і маленькою дитиною. Возз'єднання між матір'ю і дочкою швидко перетворюється в конфронтацію.

В основну конкурсну програму Венеціанського кінофестивалю увійшла 21 картина. За "Золотого лева" поборються історична драма Романа Поланскі, трилер про лиходія з коміксів від Тодда Філліпса, а також нові роботи Стівена Содерберга і Хірокадзу Корееда.

Режисер Поланскі представить на кінофестивалі історичну драму "Справа Дрейфуса" ("J'accuse"). Сюжет фільму заснований на історії Альфреда Дрейфуса, безвинно засудженого за шпигунство. Багаторічний судовий процес над ним справив значний вплив на долю Франції і всієї Європи кінця XIX - початку XX століть. Поланскі - володар премії "Оскар" за кращу режисуру, "Золотої пальмової гілки" Каннського фестивалю за фільм "Піаніст", володар "Золотого ведмедя" Берлінського кінофестивалю за картину "Тупик" та "Срібного ведмедя" за картину "Відраза".

Філліпс, найбільш відомий за фільмами "Похмілля у Вегасі" (володар "Золотого глобуса" за кращий фільм), представить на кіноогляді кримінальний трилер "Джокер" з Хоакіном Феніксом у головній ролі. Сюжет фільму представляє історію походження суперлиходія Джокера і ніяк не пов'язаний з іншими фільмами за коміксами DC.

Содерберг привезе до Венеції картину "Пральня", сюжет якої розповість про групу журналістів, що займаються розслідуванням "Панамських документів". У фільмі знялися Меріл Стріп, Гері Олдман, Антоніо Бандерас і інші. Содерберг - американський кінорежисер, лауреат "Золотої пальмової гілки" Каннського кінофестивалю і премії "Незалежний дух" за фільм "Секс, брехня і відео", премії "Оскар" за кращу режисуру фільму "Трафік".

Режисер П'єтро Марчелло представить італійсько-французьку драму "Мартін Іден" за мотивами однойменного роману Джека Лондона.

Володар "Срібного лева" Джеймс Грей привезе на фестиваль свій перший науково-фантастичний фільм "До зірок", в якому Бред Пітт виконає роль астронавта, який прямує в космос на пошуки батька (Томмі Лі Джонс).

Закриє кінофестиваль картина італійського режисера Джузеппе Капотонді "Спалена помаранчева єресь" з вокалістом The Rolling Stones Міком Джаггером, Елізабет Дебікі і Дональдом Сазерлендом у головних ролях.

За підсумками фестивалю вручаються "Золотий лев" кращій картині, "Срібний лев" за кращу режисуру, два "Кубка Вольпі" - кращому акторові і кращій актрисі, приз Озелла за кращий сценарій, приз Марчелло Мастроянні найкращому молодому актору чи актрисі, Спеціальний приз журі.

За регламентом "Кубок Вольпі" не може бути вручений актору чи актрисі, що зіграв у фільмі, що отримав "Золотого лева".

Сучасні правила фестивалю не дозволяють ділити премії між декількома фільмами.

76-й Міжнародний Венеціанський кінофестиваль триватиме до 7 вересня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА