12:07 28.08.2019

Суд відпустив Вишинського під особисте зобов'язання

2 хв читати
Суд відпустив Вишинського під особисте зобов'язання

Київський апеляційний суд пом'якшив підозрюваному в державній зраді головному редактору "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському запобіжний захід, обравши замість тримання під вартою особисте зобов'язання, повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим.

"Київський апеляційний суд, за результатами розгляду скарги сторони захисту на рішення Подільського районного суду Києва про продовження тримання під вартою керівника "РИА Новости Украина", змінив запобіжний захід на особисту поруку", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури АРК у середу

При цьому, як повідомляє інтернет-видання "Громадське", згідно з цим рішенням, Вишинського відразу ж звільнили з-під варти.

Раніше в середу під час розгляду апеляційної скарги на продовження терміну арешту Вишинського до 19 вересня він запевнив, що готовий з’являтися на першу вимогу суду, якщо йому змінять запобіжний захід на особисте зобов'язання.

У свою чергу представник держобвинувачення заявив, що не проти зміни запобіжного заходу і вважає, що особистого зобов'язання як запобіжного заходу буде досить, щоб забезпечити належний розгляд справи.

15 травня 2018 року співробітники Служби безпеки України затримали Вишинського в Києві. Тоді спільно з прокуратурою АР Крим вони провели слідчі дії (обшуки) в офісі "РИА Новости-Украина" в Києві. Вишинському оголосили про підозру в кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

16 травня Вишинського привезли до Херсона, де 17 травня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Херсонський суд уже кілька разів продовжував Вишинському термін тримання під вартою, а апеляційний суд підтверджував ці рішення.

Подільський райсуд Києва у липні 2019 року продовжив на два місяці запобіжний захід Вишинському. Арешт було продовжено до 19 вересня без визначення розміру застави. Адвокати головного редактора подали апеляційну скаргу на це рішення.

При цьому 20 серпня Київський апеляційний суд відклав розгляд скарги. "Розгляд апеляції відкладено через хворобу судді", - сказали тоді агентству "Інтерфакс-Україна" в прокуратурі АР Крим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА