20:22 28.08.2019

Прес-секретар генпрокурора оприлюднила скан-копію заяви Вишинського про згоду на участь в обміні утримуваними з РФ

2 хв читати
Прес-секретар генпрокурора оприлюднила скан-копію заяви Вишинського про згоду на участь в обміні утримуваними з РФ

Головний редактор "РИА Новости-Украина" Кирило Вишинський дав згоду на добровільну участь у процесі взаємного звільнення утримуваних в РФ і Україні осіб і на готовність до переміщення за межі України.

Про це йдеться у відповідній заяві, підписаній Вишинським 28 серпня, скан-копію якої розмістила на своїй сторінці в соцмережі Facebook прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган.

"Я згоден на тимчасові незручності щодо вільного пересування, а також на необхідність перебування в зазначеному місці під час участі в процесі. Все вищевикладене я заявляю свідомо, при добрій пам'яті та волі, за відсутності тиску та примусу стосовно мене", - йдеться в тексті заяви.

За словами Сарган, зміна запобіжного заходу Вишинського відбулася в рамках підготовки до обміну "35 на 35" і за згодою самого Вишинського.

При цьому вона зазначила, що Вишинський відмовлявся від можливого обміну на утримуваних у РФ українських громадян і в середу на виході з зали суду також заявив про свою невинуватість і про те, що "в таких серйозних речах своєї думки не змінюють".

15 травня 2018 року співробітники Служби безпеки України затримали Вишинського в Києві. Тоді спільно з прокуратурою АР Крим вони провели слідчі дії (обшуки) в офісі "РИА Новости-Украина" в Києві. Вишинському оголосили про підозру в кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

16 травня Вишинського привезли до Херсона, де 17 травня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Херсонський суд уже кілька разів продовжував Вишинському термін тримання під вартою, а апеляційний суд підтверджував ці рішення.

Подільський райсуд Києва у липні 2019 року продовжив на два місяці запобіжний захід Вишинському. Арешт було продовжено до 19 вересня без визначення розміру застави. Адвокати головного редактора подали апеляційну скаргу на це рішення. При цьому 20 серпня Київський апеляційний суд відклав розгляд скарги.

28 серпня Київський апеляційний суд пом'якшив Вишинському запобіжний захід, обравши замість тримання під вартою особисте зобов'язання. Вишинського відразу звільнили з-під варти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА