20:36 28.08.2019

"Слуга народу" публічно не озвучує, кого подасть Зеленському на прем'єра

2 хв читати
"Слуга народу" публічно не озвучує, кого подасть Зеленському на прем'єра

Можливий майбутній голова Верховної Ради, голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков уникає відповіді на запитання, чию кандидатуру на посаду прем'єр-міністра його партія подасть президентові України для внесення до Верховної Ради.

"Думаю, що завтра ви побачите цю кандидатуру. Ми її запропонуємо й розглядатимемо на посаду. Мені здається, що це професійна, експертна людина з досить непоганими знаннями в усіх сферах, чого дуже часто не вистачало нашим чиновникам. І це людина, яка по-іншому дивиться на ті процеси, які мають відбуватися в державі", - сказав Разумков на брифінгу в середу в Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про кандидатуру "Слуги народу" на посаду прем'єр-міністра.

Згідно з порядком денним першої сесії Верховної Ради 9-го скликання, на пленарному засіданні в четвер новообрані народні депутати мають намір сформувати новий Кабінет Міністрів.

Згідно зі ст.106 Конституції президент України вносить за пропозицією коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді подання про призначення прем'єр-міністра, міністра оборони та міністра закордонних справ України.

Крім того, до конституційних повноважень президента належить призначення і звільнення з посади за згодою Верховної Ради генерального прокурора України, внесення до ВР подання про призначення та звільнення глави Служби безпеки України.

Згідно з розміщеною на сайті ЦВК інформацією, партію "Слуга народу" в парламенті представляють 254 нардепи, "ОПЗЖ" - 43, "Батьківщину" - 26, "Європейську солідарність" - 25, "Голос" - 20. Крім того, в парламенті 56 народних депутатів від інших партій і самовисуванці.

Загалом ЦВК зареєструвала 424 народних депутати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

У Чернігові кількість загиблих унаслідок ракетного удару на ранок зросла до 18 людей

Сили оборони за добу ліквідували 910 окупантів

Українська авіація завдала ударів по восьми районах розміщення сил противника

За добу на фронті було 87 зіткнень, на бахмутському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА