21:05 28.08.2019

Facebook посилить правила розміщення політичної реклами до президентських виборів у США

2 хв читати
Facebook посилить правила розміщення політичної реклами до президентських виборів у США

До президентських виборів 2020 року в США Facebook з середини вересня посилить авторизацію американських замовників, які хочуть розмістити в соцмережі політичну рекламу, буде показувати користувачам більше інформації про кожного з рекламодавців і почне вести список соціальних проблем у США. Про чергові заходи щодо захисту виборів у США компанія повідомила 28 серпня.

Від рекламодавців тепер компанія вимагатиме більше інформації, ніж досі, аж до ідентифікаційного номера компанії, який видається державою. Для комерційних, некомерційних та неурядових організацій це буде номер платника податків, урядові та військові організації повинні будуть дати посилання на їх сайт в доменній зоні .gov або .mil. Політичні організації повинні будуть пред'явити номер, який отримали в Федеральному виборчкомі.

У цьому випадку буде вважатися, що замовник розміщення політичної реклами підтвердив свою особу і зв'язок з організацією, від імені якої хоче розмістити рекламу. Після підтвердження замовника він отримає право вказувати назву цієї організації в дисклеймер до реклами, а на самій рекламі з'явиться значок "підтверджена організація" ( "i"). Клік по цьому значку буде видавати додаткову інформацію про організацію.

Від дрібних організацій і політиків місцевого значення компанія вимагатиме вказати ім'я, адресу, сайт, адресу електронної пошти та номер телефону, ці дані компанія перевірятиме сама.

Замовник реклами може відмовитися надавати інформацію про себе, тоді йому не дозволять вказувати в дисклеймері будь-які організації.

Ці правила компанія вирішила ввести після того, як почастішали випадки, коли рекламодавці намагалися приховати джерело реклами і вказували чужі компанії і організації в дисклеймері.

Досі для замовлення розміщення політичної реклами в Facebook було потрібно підтвердити місцезнаходження замовника і особистість. Цю вимогу ввели навесні минулого року.

Також Facebook уточнить типи реклами, яку вважає політичною.

Facebook і інші інтернет-компанії почали посилювати правила розміщення політичної реклами після скандалу з втручанням у вибори президента США 2016 року. На початку 2018 року США пред'явили офіційні обвинувачення 13 російським громадянам, Агентству інтернет-досліджень, відомому як "фабрика тролів" і двом кейтеринговим компаніям бізнесмена Євгена Пригожина. Їх обвинуватили у втручанні в вибори в США через поширення неправдивої і такої, що розпалює розбрат інформації в соцмережах і організації вуличних акцій також з метою створити розлад в американському суспільстві. Повідомлялося, що "тролі" використовували не тільки політичні теми, але також резонансні для сучасних США проблеми расизму, міграції і навіть відмову від щеплень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА