08:39 30.08.2019

Розпочата медреформа повинна тривати, відстрочка реформи означатиме її припинення

2 хв читати
Розпочата медреформа повинна тривати, відстрочка реформи означатиме її припинення

Розпочате реформування системи охорони здоров'я має тривати, спроби відстрочити зміни будуть сигналом того, що реформу хочуть "поховати", вважає нардеп від партії "Голос" Олександра Устинова.

"Ми очікуємо продовження медичної реформи вторинної ланки в 2020 році. Мені дуже хочеться сподіватися, що не буде жодних варіантів відкласти запуск вторинки або всієї реформи ще на два-п'ять років, тому що для нас це буде чітким сигналом, що реформу хочуть "поховати", - сказала вона агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер увечері.

За словами Устинової, в найближчому порядку денному реформи повинні бути заплановані зміни на вторинному рівні медичної допомоги, закупівлі через держпідприємство "Медичні закупівлі України" (МОЗ), а також продовження закупівель ліків через міжнародні організації.

"Продовження закупівель через державне підприємство МОЗ разом із продовженням міжнародних закупівель - необхідно використовувати обидва механізми. Про це говорив минулий уряд. МОЗ вже почав працювати і закуповує частину ліків, наразі всі закупівлі вони фізично не зможуть здійснювати. Якщо зараз на невелике держпідприємства повісити всі 40 програм, то вони просто впадуть, і в країні не буде ліків", - сказала вона.

Крім того, Устинова вважає, що "деякі ліки, вакцини або сироватки, доцільніше буде закуповувати через міжнародні організації".

Устинова повідомила, що увійде до складу комітету з питань правоохоронної діяльності, проте від партії "Голос" в комітет здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування увійде Ольга Стефанишина, яка раніше на посаді заступника міністра охорони здоров'я займалася закупівлями лікарських засобів.

"Ми пропонували її (Стефанишину - ІФ) на керівника комітету або хоча б заступника, але нам відмовили, - додала Устинова.

До обрання депутатом Устинова була членом правління "Центру протидії корупції", активно виступала на підтримку медичної реформи і проти корупції в системі держзакупівель лікарських засобів, що існувала до запуску медичних закупівель через міжнародні організації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА