20:29 30.08.2019

Суд відправив під домашній арешт двох підозрюваних у нападі на знімальну групу телеканалу на Харківщині

2 хв читати
Суд відправив під домашній арешт двох підозрюваних у нападі на знімальну групу телеканалу на Харківщині

Золочівський районний суд Харківської області в п'ятницю обрав запобіжний захід двом підозрюваним у нападі на знімальну групу телеканалу "112.Україна", яка знімала сюжет про незаконну масштабну вирубку лісів у Харківській області.

"Двом підозрюваним, яких було затримано в порядку ст. 208 КПК, суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Одному - цілодобового, другому - нічного", - повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Прокуратура подавала клопотання з вимогою обрати обом запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У відомстві ще не вирішили, чи подаватимуть апеляцію на рішення слідчого судді.

Як повідомлялося, 28 серпня в ефірі каналу "112.Україна" Олег Решетняк повідомив, що на його знімальну групу стався напад, коли вони знімали матеріал про незаконну вирубку столітніх дубів у Харківській області, припинити яку вимагав президент Володимир Зеленський. За словами журналіста, агресивно налаштовані люди заблокували автомобіль, спустили колеса та погрожували самому Решетняку й операторам.

Група агресивно налаштованих людей напала на автомобіль знімальної групи, заблокувала його рух, спустила колеса та погрожує журналістові й операторам.

Під час прямого включення журналіста на нього напали. Пізніше телеканал повідомив, що Решетняка побили. Він отримав забій спини, нирки, а також синці на лобовій частині голови та обличчя.

Наступного дня поліція оголосила про підозру трьом учасникам конфлікту (працівникам лісопереробного підприємства). Двох із них було затримано в порядку ст. 208 КПК.

Усім трьом інкримінується ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Двом також оголошено про підозру за ч. 2 ст. 345-1 (загроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА