22:04 30.08.2019

Верховний суд підтвердив право НКЦПФР зупиняти обіг акцій у рамках кримінальних проваджень

2 хв читати
Верховний суд підтвердив право НКЦПФР зупиняти обіг акцій у рамках кримінальних проваджень

Верховний суд (ВС) підтвердив правомочність рішень Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку України із застосування такого запобіжного заходу до емітентів цінних паперів, прийнятих у рамках кримінальних проваджень, як зупинка обігу акцій, а ширше - припинення внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів, йдеться в повідомленні регулятора в п'ятницю.

Відповідну постанову ВС прийняв 7 серпня цього року в складі Судової палати з розгляду справ щодо захисту соціальних прав Касаційного адміністративного суду (у складі 14 суддів), відхиливши касаційну скаргу фізособи-акціонера до НКЦПФР, який намагався скасувати рішення Комісії від листопада 2016 року "Про зупинення внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів у частині акцій ПрАТ "Актив Груп Консалтинг".

У своїх висновках Верховний суд підтвердив, що взаємодія НКЦПФР з правоохоронними органами відповідає нормам чинного законодавства України.

"Зазначене рішення є важливим, оскільки позиція Верховного суду має безпосередній вплив на практику судів нижчих інстанцій", - зазначає НКЦПФР.

Комісія вказала, що протягом 2015-2019 років до судових органів було подано 31 позов про оскарження подібних рішень регулятора. За результатами їхнього розгляду 23 рішення були винесені на користь НКЦПФР, 3 - не на її користь, а 5 справ зараз розглядаються в адміністративних судах.

Комісія також нагадує, що відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС передбачається розширення повноважень регулятора в частині його співпраці з правоохоронними органами, а саме обміну з ними інформацією, залучення фахівців регулятора на етапі досудового розслідування і при розгляді справи в суді.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА