09:04 31.08.2019

Жеенбеков: влада в Киргизстані стала джерелом збагачення, корупція досягла рівня національної трагедії

2 хв читати
Жеенбеков: влада в Киргизстані стала джерелом збагачення, корупція досягла рівня національної трагедії

Корупція в Киргизстані стала національною трагедією, це диктує необхідність продовження реформ, зокрема в правоохоронній сфері, заявляє президент республіки Сооронбай Жеенбеков.

"На жаль, за чверть століття корупція в гілках влади перетворилася в проблему на рівні національної трагедії. Влада перетворилася в джерело збагачення, а не справедливого управління країною і служіння народу", - сказав в суботу Жеенбеков у своєму виступі, присвяченому Дню незалежності.

"Незалежність - це не тільки наше досягнення, вона дісталася нам кров'ю наших предків, ціною сліз матерів. Історія констатує: коли в суспільстві панували злагода і єдність, ми ставали сильною і процвітаючою державою. Відсутність єдності призводила до злиднів, втрати державності та свободи", - підкреслив президент Киргизької Республіки.

Він запевнив, що розпочаті реформи в судовій і правоохоронній системах, котрі "втратили темпи з політичних причин, будуть відновлені і посилені".

"Припинивши надмірну політизованість, ми зобов'язані забезпечити ефективне вирішення актуальних економічних і соціальних питань", - заявив президент.

"Влада не може вимагати чесності від інших, не будучи сама чистою. Тому я ще раз перед своїм народом підкреслю, що будуть чесно і бездоганно виконувати обов'язки", - сказав киргизький лідер.

Він додав, що "єдність, міжетнічна солідарність, почуття загальної відповідальності за долю країни - головні чинники нашого розвитку. Ми будемо підтримувати культурне різноманіття, розвиток національних мов і традицій".

Киргизька Республіка відзначає День незалежності 31 серпня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА