20:57 31.08.2019

Агент російської розвідки, який працював на одному з підприємств "Укроборонпрому", отримав 9 років в'язниці

2 хв читати
Агент російської розвідки, який працював на одному з підприємств "Укроборонпрому", отримав 9 років в'язниці

Шевченківський районний суд Києва засудив агента російської військової розвідки, який працював на одному з підприємств державного концерну "Укроборонпром", до 9 років позбавлення волі за обвинуваченням у державній зраді.

Як повідомив в суботу прес-центр Служби безпеки України, співробітники контррозвідки встановили, що житель Запоріжжя був завербований у 2014 році на тимчасово окупованій території АР Крим кадровим співробітником Головного управління Генштабу ЗС РФ для підтримки ідей «русского мира».

Задокументовано, що зловмисник за грошову винагороду збирав для російської спецслужби інформацію про різні аспекти функціонування підприємств українського ОПК і соціально-політичну обстановку в Запорізькій області. Зібрані дані розвідки він посилав через відпрацьовані офіцером ГУ ГШ ЗС РФ канали електронного зв'язку, а також передавав під час особистих зустрічей на території РФ, Білорусі і тимчасово окупованого Криму.

Правоохоронці затримали агента при перетині державного кордону з матеріалами розвідувального характеру і вилучили прихований магнітний носій інформації (мікро-SD), на якому містилися зібрані для російської сторони розвіддані.

"Шевченківський районний суд Києва визнав фігуранта справи винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України, і призначив покарання у вигляді 9 років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні СБУ.

У спецслужбі зазначили, що під час проведення досудового розслідування агент визнав свою провину і підписав угоду між прокурором і підозрюваним про визнання винуватості, яку було передано в суд для винесення вироку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА