20:08 01.09.2019

Злочинець, який напав з ножем на людей під Ліоном, перебував під дією наркотиків

2 хв читати
Злочинець, який напав з ножем на людей під Ліоном, перебував під дією наркотиків

Французький прокурор Нікола Жаке описав поведінку афганського іммігранта, що напав в суботу з ножем на перехожих у Віллербані, передмісті Ліона, як "інвазивний психотичний стан з параноїдальним маренням".

Затриманий на місці злочину нападник убив в суботу людину і поранив ще вісьмох, з яких троє отримали важкі поранення. Пред'явлені обвинувачення у вбивстві і замаху на вбивство.

Прокурор повідомив, що на момент скоєння злочину афганець мав тимчасову посвідку на проживання у Франції і перебував під впливом великої дози гашишу, що підтвердив токсикологічний аналіз

"Йдеться про чоловіка афганської національності, відомого під двома різними іменами і з трьома заявленими датами народження. Йому нібито 33, 31 або 27 років", - заявив прокурор на прес-конференції в неділю в Ліоні.

Хоча обвинувачений раніше не звертався до психіатричних служб, під арештом він був представлений відповідному фахівцю, який констатував "інвазивний психотичний стан з параноїдальним маренням на різноманітну тематику, включно з містичною і релігійною".

Затриманий, за його власним твердженням, пам'ятає тільки перший епізод свого нападу, але не зберіг спогадів щодо подальших дій. "Він назвався мусульманином і стверджував, що в другій половині дня почув голоси, котрі ображають бога і наказують йому вбити", - розповів прокурор.

В цілому показання допитаного були нескладними. Так, він, серед іншого, стверджував, що сплутав убитого ним молодого чоловіка з іншим, з яким посварився кілька років тому під час свого перебування у Великій Британії, і хотів йому помститися.

Обвинувачений не значився в базах даних правоохоронців і був невідомий службам, що спеціалізуються на боротьбі проти радикалів.

За місцем його проживання в центрі розміщення біженців, де був проведений обшук, не знайдено "елементів, що вказують на будь-яку радикалізацію", зазначив прокурор.

Прокуратура з антитероризму поки не була залучена до цієї справи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА