19:50 02.09.2019

Противники Brexit без угоди мають намір домагатися його відстрочки до 31 січня 2020 року

2 хв читати
Противники Brexit без угоди мають намір домагатися його відстрочки до 31 січня 2020 року

Британські депутати, які виступають проти "жорсткого" Brexit - без угоди з ЄС, з метою уникнути цього варіанту хочуть перенести Brexit з 31 жовтня ще на три місяці - до 31 січня 2020 року, повідомляє в понеділок BBC News з посиланням на джерела .

Очікується, що міжпартійна група політиків планує у вівторок представити на розгляд законопроект, спрямований на те, щоб не допустити виходу країни з ЄС без угоди.

За даними BBC, депутати хотіли б чергового перенесення терміну Brexit, якщо парламенту не вдасться до 19 жовтня ухвалити угоду щодо виходу Великої Британії з Євросоюзу. Перед цією датою 17-18 жовтня має відбутися саміт лідерів ЄС, нагадує BBC.

У понеділок BBC також повідомляла, що прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розглядає можливість проведення дострокових загальних виборів, якщо не згодні з ним члени парламенту зможуть прийняти законопроект, який блокує Brexit без угоди.

Однак, зазначає телерадіокорпорація, для організації позачергових виборів (за графіком вибори не передбачені до 2022 року) Джонсону потрібно заручитися підтримкою двох третин з 650 депутатів Палати громад.

При цьому між розпуском парламенту і виборами має пройти 25 днів. Таким чином, робить висновок BBC, якщо парламент  цього тижня проголосує за нові вибори і буде розпущений 12 вересня, то з урахуванням традиції проводити вибори по четвергах найближча можлива дата позачергових виборів - 10 жовтня.

3 вересня члени британського парламенту повернуться з річної перерви до роботи. Потім парламентарії знову підуть на додаткові "канікули" на п'ять тижнів. Таким чином, до їх повернення до запланованого виходу країни з ЄС залишатиметься усього 2,5 тижні.

Великобританія повинна покинути ЄС до 31 жовтня 2019 року. Вона може зробити це раніше, після того, як депутати погодять угоду щодо Brexit. Якщо ж члени британського парламенту так і не підтримають угоди, то Велика Британія вийде з союзу без будь-яких домовленостей з Брюсселем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА