08:12 03.09.2019

Будь-які дії Ізраїлю щодо Лівану викличуть відповідь, стверджує лідер "Хезболли"

2 хв читати
Будь-які дії Ізраїлю щодо Лівану викличуть відповідь, стверджує лідер "Хезболли"

Лідер ліванського шиїтського руху "Хезболла" Хасан Насралла заявив у понеділок, що відтепер його бійці мають можливість наносити точкові удари по ізраїльській армії.

"Бійці опору завдали удару ворогові на певній глибині території, незважаючи на всі вжиті заходи. "Хезболлі" вдалося нанести удар після терплячого спостереження і збору розвідувальних даних", - сказав він, виступаючи в телеефірі.

За словами Насралли, відтепер бійці "Хезболли" мають намір збивати всі безпілотники, які ввійдуть у повітряний простір Лівану.

"Відповідь опору напередодні - це приклад того, яким буде наше ставлення до будь-яких атак у майбутньому, - зазначив лідер "Хезболли". - Якщо ви (ізраїльтяни) нападете, тоді всі ваші кордони, ваші сили і поселення знаходитимуться в зоні небезпеки".

Ліван напередодні здійснив ракетний обстріл прикордонної ізраїльської території, а Ізраїль обстріляв території Лівану і скинув з безпілотників снаряди із запальною сумішшю.

Відповідальність за обстріл Ізраїлю взяло на себе угруповання "Хезболла".

Представник "Хезболли" Мухаммед Афіф повідомив агентству Associated Press, що два ізраїльських безпілотники впали в ніч на 25 серпня поблизу Бейрута.

Афіф зазначив, що бійці "Хезболли" не відкривали вогонь по цих безпілотниках. Він підкреслив, що один безпілотник упав на дах будівлі, в якому знаходиться прес-служба руху. Другий, який 45 хвилин по тому, ймовірно, був відправлений на пошуки першого, вибухнув у повітрі.

Після цього лідер "Хезболли" Насралла заявив, що ізраїльській армії на кордоні з Ліваном слід у будь-який час чекати відповіді за інцидент з безпілотниками.

Раніше ізраїльське військове командування підтвердило, що завдало серію авіаударів по об'єктах на південь від Дамаска.

Ці об'єкти, за версією ізраїльської сторони, перебували під контролем шиїтських воєнізованих формувань і сил іранського підрозділу "Кудс", і при цьому метою авіаударів було запобігання атаки на північ Ізраїлю за допомогою безпілотників.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА