11:48 03.09.2019

Поліція перекваліфікувала провадження за фактом нападу секретаря Бориспільської міськради Годунка на активіста

3 хв читати
Поліція перекваліфікувала провадження за фактом нападу секретаря Бориспільської міськради Годунка на активіста

Слідчий Бориспільського відділу поліції Київської області під час розслідування кримінального провадження щодо нападу секретаря Бориспільської міської ради Ярослава Годунка на громадського активіста в будівлі міськради ухвалив постанову про його перекваліфікацію.

Як нагадали в прес-службі обласного главку поліції у вівторок, слідчі Бориспільського відділу поліції розслідують кримінальне провадження щодо нападу секретаря на громадського активіста в будівлі Бориспільської міськради, відкрите 29 серпня за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

"Під час розслідування зазначеного кримінального провадження, допиту свідків, перегляду записів із камер відеоспостереження та проведення слідчих експериментів слідчий вбачає в діях чоловіка наявні ознаки хуліганських дій, у зв'язку з чим ухвалив постанову про його перекваліфікацію на злочин, передбачений ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, нині матеріали зазначеного кримінального провадження направлено до прокуратури для вивчення та погодження повідомлення про підозру правопорушнику.

Секретар Бориспільської міськради Ярослав Годунок набув широкої громадської популярності 10 липня, коли президент України Володимир Зеленський вигнав його із зустрічі в Борисполі з місцевою владою та активом Київської області, на якій обговорювали питання функціонування бориспільської лікарні.

Під час дискусії Годунок поскаржився, що раніше співзасновниками бориспільської лікарні були місто і район 50 на 50, а потім голова Бориспільської РДА Олександр Туренко забрав у міста лікарню, і тепер лікарня не може фінансуватися з міського бюджету.

У свою чергу Зеленський сказав, що "коли багато кричать, він завжди просить знайти йому в інтернеті щось про людину, яка дуже багато кричить".

"Я тут прочитав - газети, скажіть, це правда чи ні: так, член "Батьківщини". Правильно? Секретар Бориспільської міської ради, раніше судимий за ч. 3 ст. 142 Кримінального кодексу - "розбій, поєднаний зі спричиненням тяжких тілесних ушкоджень". Ярослав Миколайович. Це ви?", - запитав президент Годунка.

Після отримання від співрозмовника ствердної відповіді Зеленський сказав: "Вийдіть звідси. Вийди звідси, розбійник ти! Погано чуєш мене? Я вас запитую, це ви? Вийдіть, будь ласка".

2 вересня в поліції Київської області повідомили, що слідчі готують підозру секретарю Бориспільської міської ради Ярославу Годунку за напад 29 серпня на громадського активіста в будівлі міськради. "Про це поліції стало відомо із соціальних мереж. Після отримання повідомлення до міської ради Борисполя одразу виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила та допитала свідків. У процесуальному порядку вилучила відео з камер спостереження, вивчила його і долучила до матеріалів кримінального провадження", - повідомили тоді в главку.

Водночас, зазначали у відомстві, всі необхідні процесуальні слідчі дії з метою документування обставин вчиненого кримінального злочину тривали.

В інформації також наголошувалося, що слідчі подали клопотання до суду з метою отримання тимчасового доступу до медичної документації та подальшого призначення судово-медичної експертизи. "Її буде призначено після одужання побитого громадянина, вона визначить тяжкість завданих тілесних ушкоджень", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом слідчі розслідують кримінальне провадження за ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

Унаслідок атаки безпілотників у Кам'янському є постраждалий

Ворог атакував безпілотниками низку об'єктів критичної інфраструктури Дніпропетровської області

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА