19:07 03.09.2019

Організатори Маршу рівності в Харкові готові відстоювати право на його проведення в суді

2 хв читати
Організатори Маршу рівності в Харкові готові відстоювати право на його проведення в суді

Організатори запланованого на 15 вересня в Харкові Маршу рівності занепокоєні намірами міської влади обмежити його проведення.

"ХарківПрайд Марш є мирним зібранням, право на яке гарантоване 39 статтею Конституції України. Намагання обмежити це право для харків'ян та харків'янок стосуватиметься не лише ЛГБТ-спільноти, а і всіх містян. Сьогоднішнє обмеження прав людей за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності - може стати прецедентом, який аргументує подальші обмеження за іншими ознаками, як от національність, віросповідання або політичні погляди", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці ХарківПрайд у Facebook у вівторок.

Організатори маршу заявляють, що продовжують "робити багато роботи для того, щоб ХарківПрайд Марш відбувся, і якщо доведеться, ми відстоюватимемо своє право в суді".

У повідомленні наголошується, що організатори Маршу рівності взаємодіють із представниками поліції з приводу забезпечення правопорядку під час його проведення.

"Компетентність Національної поліції України в цих питаннях доведена, зокрема, досвідом цьогорічних KyivPride та Одеса Прайд 2019. Здатність поліції Харківської області доведена різними заходами, які відбулися в Харкові протягом останнього року", - заявляють організатори.

Як повідомлялося, в Харкові з 9 до 15 вересня заплановано низку заходів, присвячених захисту прав людей із нетрадиційною орієнтацією, зокрема Марш рівності ХарківПрайд.

2 вересня міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив про намір керівництва міста звернутися до суду з проханням обмежити проведення Маршу рівності, призначеного на 15 вересня, щоб уникнути можливих заворушень і провокацій.

"У соцмережах організатори ХарківПрайду, призначеного на 15 вересня, активно рекламують це дійство. З іншого боку - на сайті міськради було зареєстровано петицію про його заборону, яка за кілька днів набрала 5837 голосів противників заходу. Знаю, що проведенням ХарківПрайду занепокоєні й силовики - у прифронтовому місті можуть бути провокації під час параду", - написав Кернес

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА