19:52 03.09.2019

Ухвалені ВР зміни до Конституції про скасування депутатської недоторканності направлено на підпис президенту

1 хв читати
Ухвалені ВР зміни до Конституції про скасування депутатської недоторканності направлено на підпис президенту

Ухвалений Верховною Радою законопроект (№7203) про внесення змін до ст. 80 Конституції України, яким передбачено скасування недоторканності народних депутатів із 2020 року, підписаний спікером парламенту Дмитром Разумковим і направлений на підпис президентові.

Інформація про це міститься на сайті Верховної Ради.

Фінальне голосування за законопроект відбулося 3 вересня.

"За" проголосували 252 нардепи з фракції "Слуга народу", 24 - фракції "Євросолідарність", 23 - фракції "Батьківщина", 22 - групи "За майбутнє", 19 - фракції "Голос". Ще 33 голоси дали позафракційні депутати.

При цьому жодного голосу "за" не дала фракція "Опозиційна платформа - За життя" - усі 27 присутніх на засіданні нардепів цієї фракції не голосували.

Законом буде виключено зі ст. 80 Конституції положення про те, що народні депутати не можуть без згоди Верховної Ради бути притягнуті до кримінальної відповідальності, затримані або заарештовані, а також що їм гарантується депутатська недоторканність.

У цій статті залишиться лише одна норма - про те, що народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання в парламенті та його органах, за винятком відповідальності за зневагу або наклеп.

Передбачено, що закон набуде чинності з 1 січня 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА