06:58 04.09.2019

Гендиректор "Запоріжсталі" підтримує китайський досвід з розвитку high tech в логістиці як запоруку зниження корупції

2 хв читати
Гендиректор "Запоріжсталі" підтримує китайський досвід з розвитку high tech в логістиці як запоруку зниження корупції

Генеральний директор Запорізького металургійного комбінату "Запоріжсталь", одного з найбільших платників податків України та Запорізької області, Ростислав Шурма підтримує китайський досвід у розвитку high tech, зокрема в сфері логістики, як запоруку зниження корупції у цій сфері.

Як написав Р.Шурма на своїй сторінці в Facebook у вівторок, відвідуючи китайський порт Yangshan Deepwater Port у рамках освітнього проекту, "це просто пост з майбутнього".

"Китай побудував порт потужністю 20 млн TEU (контейнерів) на намитому острові прямо посеред моря. Для порівняння всі українські порти переробляють менше 1 млн TEU. Порт з материком з'єднує 30 км 6-смуговий міст. А на карті Google здається, що це дорога в нікуди :). У "Терміналі 4" порту всі крани, візки і вантажівки (майже 300 одиниць) управляються системою штучного інтелекту без жодного машиніста і водія. Всім цим терміналом з оборотом 3 млн TEU управляють 8 операторів", - констатував топ-менеджер, додавши, "Навіть нікому контрабанду організувати мул і контейнер в сторону відставити і вантажовласника "обілетити" :)".

Шурма також зазначив, що весь транспорт і обладнання на електротязі - "Жодної дизельної і бензинової одиниці. Електроенергію порт і все обладнання отримують від сотень офшорних турбін, які його оточують. Китай-2019. Далі буде ...", - резюмував керівник підприємства.

Як повідомлялося, гендиректор "Запоріжсталі" і його топ-менеджери неодноразово критикували "Укрзалізницю" за збільшення витрат і підвищення тарифів замість підвищення ефективності.

Шурма очолив "Запоріжсталь" у липні 2012 року. За п'ять років підприємство різко підвищило ефективність і прибутковість, значно скоротило споживання природного газу - до 10 млн куб. м з 70 млн куб. м в місяць, проводить екологічну і технічну модернізацію виробництва.

Зі свого боку, "Укрзалізниця" постійно підвищує тарифи на перевезення, що завдає шкоди різним галузям економіки України.

"Запоріжсталь" - одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого широко відома і користується попитом у споживачів на внутрішньому ринку і в багатьох країнах світу. Спеціалізація комбінату - високоякісний сталевий г / к рулон, г / к лист, холоднокатаний лист, х / к рулон з вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.

Основними споживачами продукції є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.

"Запоріжсталь" знаходиться в процесі інтеграції до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА