08:00 04.09.2019

Мінфін США ввів санкції проти іранських структур, пов'язаних з космічними дослідженнями

1 хв читати
Мінфін США ввів санкції проти іранських структур, пов'язаних з космічними дослідженнями

Міністерство фінансів США оголосило у вівторок про додавання до санкційних списків трьох іранських структур, що займаються дослідженнями космічного простору.

У список включені Іранське космічне агентство, іранський Центр космічних досліджень і Інститут аерокосмічних досліджень.

Глава Держдепу США Майк Помпео, коментуючи введення цих санкцій, нагадав про нещодавній вибух ракети на стартовому майданчику в іранському космічному центрі імені імама Хомейні в Семнані, який стався минулого четверга.

"Це вперше, коли США вводять санкції проти іранського агентства цивільної космонавтики за (його роль - ІФ) в розвитку програми балістичних ракет", - йдеться в заяві Помпео.

Він підкреслив, що США не дозволять Ірану використовувати космічну програму як прикриття для розвитку технологій балістичних ракет.

"Дане застосування санкцій повинно послужити попередженням для міжнародного наукового співтовариства, що співпраця з іранською космічною програмою може сприяти розвитку Тегераном потенціалу систем, здатних доставляти (до потенційних цілей - ІФ) ядерну зброю", - додав Помпео.

Раніше в Тегерані неодноразово заявляли, що не мають наміру вести переговори про свою ракетну програму.

Тим часом, вже 4 вересня Іран може оголосити про черговий - третій - етап скорочення обсягу виконуваних ним зобов'язань, передбачених Спільним всеосяжним планом дій щодо іранської ядерної програми.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА