11:42 04.09.2019

Майже третина підлітків і молоді в Україні стали жертвами онлайн-булінгу - опитування проекту ЮНІСЕФ

2 хв читати
Майже третина підлітків і молоді в Україні стали жертвами онлайн-булінгу - опитування проекту ЮНІСЕФ

Майже третина українських підлітків і молодих людей стверджують, що стали жертвами цькування в інтернеті, про що свідчать дані опитування Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

"В Україні 29% опитаних підлітків були жертвами онлайн-булінгу, а 16% були змушені пропускати через це шкільні заняття", - йдеться в звіті Дитячого фонду ООН, оприлюдненому в середу.

Майже 59% опитаних зізналися, що вони знають про наявність онлайн-груп школярів, де діти обмінюються інформацією про своїх однолітків із метою цькування.

"Доступ школярів до інтернету означає, що школа не закінчується, щойно учень або учениця вийшли з класної кімнати. І, на жаль, булінг також не закінчується, коли діти залишають будівлю школи", - наводяться в звіті слова виконавчого директора ЮНІСЕФ Генрієтти Фор.

У рамках опитування понад половина молодих людей в Україні вважають, що проблему може вирішити сама молодь.

При цьому кожен п'ятий український підліток думає, що державні органи також мають бути відповідальними за подолання кібербулінгу.

Так, 14% молодих людей вбачають необхідність залучення до вирішення цієї проблеми школи і ще 12% - інтернет-провайдерів.

В опитуванні взяли участь 6791 молодих людей віком від 13 до 24 років. Респонденти анонімно відповідали на запитання опитування U-Report протягом червня 2019 року.

U-Report - молодіжний проект, впроваджений в Україні Дитячим фондом ООН. Це опитування за допомогою безкоштовних смс або через Twitter, які дають змогу дізнатися думку молоді щодо важливих суспільних питань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА