19:12 04.09.2019

Фінляндія очолила рейтинг найбезпечніших для туристів країн світу

2 хв читати
Фінляндія очолила рейтинг найбезпечніших для туристів країн світу

Експерти Всесвітнього економічного форуму (WEF) назвали найбезпечніші для туристів країни світу в рамках міжнародного рейтингу туристичної конкурентоспроможності The Travel and Tourism Competitiveness Report 2019, перші місця за цим показником посіли Фінляндія, Ісландія та Оман.

Також до першого десятка ввійшли Швейцарія, Гонконг, ОАЕ, Люксембург, Португалія та Нова Зеландія. У другій десятці - Катар, Естонія, Японія, Австрія, Словенія, Іспанія, Норвегія, Чехія, Австралія і Бруней.

Росія щодо безпеки для зарубіжних туристів посіла 98-ме місце, між Танзанією і Аргентиною, порівняно з рейтингом 2017 року вона поліпшила позицію на 11 пунктів.

Франція, яка посідає в загальному рейтингу туристичної привабливості друге місце, за показником безпеки для міжнародного туризму має лише 51-ше, Німеччина (третє місце в загальному рейтингу) - 41-ше.

Найнебезпечнішими країнами названі Сальвадор (нижній рядок рейтингу), Нігерія, Ємен, Венесуела та Гондурас.

Як зазначають укладачі рейтингу, серед критеріїв оцінки безпеки - надійність поліції, поширеність терактів, рівень убивств, витрати від тероризму, злочинності та насильства.

Рейтинг The Travel and Tourism Competitiveness Report 2019 оцінює 140 країн світу за різними позиціями, прийомом іноземних туристів. Сюди входять історична та культурна спадщина, розвиток економіки, транспорту, готельного сектора, комунікацій, медицини, візова політика, відкритість населення тощо. WEF публікує рейтинг туристичної конкурентоспроможності раз на два роки, починаючи з 2007.

Перші місця в рейтингу 2019 року посіли Іспанія, Франція, Німеччина, Японія і США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА