12:18 05.09.2019

Екс-голова НБУ Гонтарева повідомила про атаку на сім'ю її сина в Києві

3 хв читати
Екс-голова НБУ Гонтарева повідомила про атаку на сім'ю її сина в Києві

Машину Валерії Гонтаревої, невістки екс-голови Нацбанку Валерії Гонтаревої, в ніч на четвер облили бензином і спалили перед її будинком у центрі Києва, повідомила банкір, що перебуває зараз у госпіталі в Лондоні після наїзду автомобіля.

"Доки я перебуваю в госпіталі в Лондоні з важкими травмами, на мою сім'ю сьогодні сталася атака... Як ви розумієте, нещасний випадок на пішохідному переході в Лондоні, а через кілька днів спалена машина моїх дітей у Києві - це все ланки одного ланцюга", - йдеться в її листі, отриманому агентством "Інтерфакс-Україна".

Гонтарева вважає, що від вербальних погроз її противники перейшли до реальних дій.

"На жаль, мені оголошено не лише політичний терор, але, як ми бачимо, і фізичне знищення", - заявила екс-голова Нацбанку.

Вона ще раз наголосила, що справи проти неї сфальсифіковані, та висловила сподівання, що правоохоронним органам вистачить професіоналізму розкрити цей злочин у центрі Києва.

У четвер уранці прес-служба ДСНС у Києві повідомила у Facebook, що автомобіль Audi A7 горів у дворі 5-поверхового житлового будинку на вул. Володимирській, 69. Виклик надійшов о 00:15, пожежники ліквідували пожежу о 00:31.

ЗМІ повідомили, що машину сина Гонтаревої було спалено біля будинку на вул. Володимирській, 69.

Інтернет-видання "Новое время. Бизнес" повідомляє з посиланням на Гонтареву, що згорілий автомобіль зареєстровано на дружину її старшого сина. Екс-голова НБУ також заявила, що стосовно неї відбувається "фізичне знищення".

Як повідомлялося, напередодні стало відомо, що Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про примусовий привід Гонтаревої на допит до Державного бюро розслідувань (ДБР) в рамках розслідування справи про зловживання службовими повноваженнями, а ДБР доручило оперативним підрозділам інших правоохоронних органів реалізувати рішення суду.

Раніше в квітні цього року в пресі було розміщено повістки, зокрема колишньому на той час заступнику глави Адміністрації президента Філатову, екс-голові НБУ Гонтаревій і керуючому партнеру та співвласникові інвестгрупи ICU Стеценку. Їх викликали до слідчого в особливо важливих справах для вручення повідомлення про підозру та проведення допиту як підозрюваних у рамках кримінального провадження стосовно бізнесмена Сергія Курченка.

Екс-голова Нацбанку зазначила, що "ніяким боком навіть поруч не проходила в угоді, за якою вони мені сфабрикували підозри". Вона зазначила, що зараз живе і працює в Лондоні і готова там зустрітися з прокуратурою і надати всі свідчення.

"Вони ж не раз літали до (екс-власника ПриватБанку Ігоря) Коломойського до Швейцарії та (бізнесмена Дмитра) Фірташа до Австрії, тож нехай прилітають до Лондона. Хочу зауважити одне - те, що я головний ворог Коломойського, він не приховував у всіх публічних інтерв'ю. Так що це знає не лише він, а й увесь світ", - заявила екс-голова НБУ.

Інвестиційна група ICU заявила про відсутність порушень у діях групи під час здійснення операцій купівлі-продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) у 2014 році, в яких ICU була брокером з боку Аграрного фонду й за якими Генпрокуратура хотіла допитати Стеценка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА