18:43 05.09.2019

До ВАКС направлено перший обвинувальний акт - проти екс-першого заступника гендиректора Інституту титану

2 хв читати

Перший обвинувальний акт направлено до Вищого антикорупційного суду (ВАКС), який розпочав роботу в четвер, повідомляється на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у соцмережі Facebook.

Як зазначено в повідомленні, САП затвердила і направила до ВАКС обвинувальний акт стосовно колишнього першого заступника генерального директора Державного науково-дослідного та проектного Інституту титану (Запоріжжя), якого обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

"Відповідно до встановлених фактичних обставин справи, протягом 2012-2013 років службовець, зловживаючи службовим становищем, у змові з іншими особами забезпечив перерахування державним підприємством іноземній компанії (Британські Віргінські острови) $1,258 млн за роботи та послуги, які не надавались", - розповіли в САП.

Під час досудового розслідування підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як повідомлялося, керівник САП Назар Холодницький повідомив екс-заступнику гендиректора Інституту титану про підозру в скоєнні злочину наприкінці липня.

5 вересня ВАКС розпочав свою роботу. Голова суду Олена Танасевич заявила, що до ВАКС із місцевих судів загальної юрисдикції надійде понад 3 тис. кримінальних справ, з яких лише за 190 досудове розслідування завершувало НАБУ під процесуальним керівництвом САП. Голова ВАКС розповіла, що в ньому буде шість слідчих суддів, сім колегій суддів у першій інстанції та чотири колегії - в апеляційній палаті ВАКС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА