11:48 06.09.2019

Екс-нардепам Олександру Вілкулу та Дмитру Колєснікову оголошено про підозру, розпочато процедуру їх розшуку - Луценко

2 хв читати
Екс-нардепам Олександру Вілкулу та Дмитру Колєснікову оголошено про підозру, розпочато процедуру їх розшуку - Луценко

Народним депутатам Верховної Ради минулого VIII скликання з фракції "Опозиційний блок" Олександру Вілкулу та Дмитру Колєснікову повідомлено про підозру в скоєнні злочину, розпочато їх розшук, повідомляє колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Колишніх народних депутатів Вілкула і Колєснікова рік тому взяли під захист Регламентний комітет і Верховна Рада, не давши дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності. І лише після втрати ними депутатського статусу вчора їм оголошено підозри і розпочато процедуру розшуку", - написав Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Екс-генпрокурор зазначив, що саме тому він виступав на підтримку скасування депутатської недоторканності.

У свою чергу прес-служба прокуратури Дніпропетровської області повідомила, що 5 вересня колишньому голові Державного агентства України з управління державними корпоративними правами і майном, народному депутату VIII скликання (йдеться про Дмитра Колєснікова - ІФ) було оголошено підозру в кримінальному провадженні, яке розслідують за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Встановлено, що він підписав документи, якими фактично вилучив приміщення виробничого та лабораторно-побутового корпусу державного підприємства "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я. Осади" в м. Дніпрі з переліку майна, що уможливило їх незаконну приватизацію та відчуження, спричинивши збитки у понад 16 млн грн.

Як повідомлялося, Луценко вніс до Верховної Ради подання про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Вілкула та Колєснікова 25 травня 2018 року.

Стосовно Колєснікова, слідство встановило, що перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна України, він вчинив "певні дії", внаслідок чого стало можливим відчуження об'єктів нерухомості - виробничого та лабораторно-побутового корпусу державного підприємства "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я. Осади" в Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв. м.

Вілкул, будучи головою Дніпропетровської облдержадміністрації, протягом 2011-2012 рр. видав розпорядження про зміну цільового призначення земельних ділянок площею 21 га нібито із земель запасу с/г призначення (пасовища), а насправді - із земель колективної власності пайовиків двох сільськогосподарських підприємств Нікопольського району. Крім того, він видав розпорядження про зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га, що перебували у власності ТОВ "Арт Ленд", із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості.

17 вересня 2018 року Луценко вніс до ВР нові подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Вілкула та Колєснікова. 8 жовтня парламентський комітет з питань регламенту розглянув ці подання, після чого ці питання було винесено до сесійної зали і розглянуто 16 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА