13:29 06.09.2019

У Нацагентстві з держслужбі немає скарг від службовців про сексуальні домагання або булінг ЛГБТ - Ващенко

2 хв читати

Голова Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) Костянтин Ващенко заявляє, що до Нацагентства від держслужбовців не надходять скарги про сексуальні домагання або булінг на ґрунті сексуальної орієнтації.

"Скарг ми таких не отримували, але цю тему на сьогодні порушуємо. Тобто ми розробляємо методики і навчаємо служби управління персоналом щодо тем, які раніше не те що були табу, вважалося, що їх взагалі не існує. Наприклад, мобінг, коли людину просто виживають із колективу", - повідомив Ващенко в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання про те, наскільки часто відомство чує про факти сексуальних домагань на держслужбі.

На його думку, українці не скаржаться на такі теми через хибне розуміння або боязнь суспільної думки. "Думаю, що це ще інерція мислення", - сказав голова НАДС.

Подібну тенденцію Ващенко відзначив і щодо питання булінгу представників ЛГБТ-спільноти на держслужбі.

"Я не пам'ятаю, щоб хтось скаржився на цю тему. Але моя позиція абсолютно чітка - ніякої дискримінації за будь-якою ознакою у вільному демократичному суспільстві, частиною якої є державна служба, бути не може. Якщо такі випадки виникатимуть, то реакція буде жорсткою. Якщо провину державного службовця буде доведено, то це матиме досить серйозні санкції, зокрема звільнення з держслужби", - наголосив голова НАДС.


Повний текст інтерв'ю з Ващенком буде оприлюднено в стрічці новин і на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА