15:03 06.09.2019

Суд оштрафував Ситника за незадекларований відпочинок на Рівненщині, захист подасть апеляцію

1 хв читати
Суд оштрафував Ситника за незадекларований відпочинок на Рівненщині, захист подасть апеляцію

Сарненський районний суд (Рівненська область) ухвалив рішення про адміністративне стягнення з директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника у вигляді штрафу за незазначений у декларації відпочинок у Рівненській області, повідомив адвокат чиновника Владислав Кіча.

"Суд ухвалив рішення про стягнення штрафу в 200 неоподатковуваних мінімумів (3,4 тис. грн - ІФ). Вважаємо абсурдним це рішення суду і подамо апеляцію", - повідомив Кіча агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Як повідомлялося, в травні 2019 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Державне бюро розслідувань встановило, що за відпочинок на мисливській базі своєї сім'ї та сім'ї друзів, за письмовими заявами працівників цього господарства, Ситник "забув заплатити досить велику суму готівкою". "Коли чиновник отримує будь-які послуги, а хтось інший платить, наприклад 100 тис. грн, то це називається неправомірна вигода. Пан Ситник має це показати в декларації як подарунок або ж краще заплатити сам", - зазначив генпрокурор.

За його словами, якщо Ситник не надасть документальних спростувань такої заяви працівників мисливського розважального комплексу, він, очевидно, матиме справу з протоколом про корупцію, який розглядає суд.

У липні поліція вручила Ситнику адміністративний протокол, пов'язаний із корупцією, за порушення ним обмежень під час отримання подарунків (в зв'язку з відпочинком на мисливській базі). Пізніше в Сарненському райсуді відбулася низка засідань з розгляду цього протоколу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА