15:24 06.09.2019

Каська призначено першим заступником генпрокурора

2 хв читати

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка підписав наказ про призначення Віталія Каська першим заступником генерального прокурора України, повідомляють у Генпрокуратурі.

"Генеральний прокурор Руслан Рябошапка 5 вересня 2019 року підписав наказ про призначення Віталія Каська першим заступником генерального прокурора", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в п’ятницю на сайті відомства.

Касько закінчив Львівський державний університет імені Івана Франка у 1998 році, з цього самого року почав працювати в органах прокуратури у Львівській області.

З 2002 до 2005 рр. працював старшим прокурором Генпрокуратури, в 2005-2007 рр. - займався юридичною практикою, згодом повернувся в Генпрокуратуру й очолив міжнародно-правове управління.

У 2014 році Каська було призначено заступником генпрокурора, звільнився з посади в 2016 році та займався адвокатською практикою.

У 2016 році Генпрокуратура повідомила про підозру Каську в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.4 ст.190 (шахрайство) та ч.4 ст.358 (підроблення документів) Кримінального кодексу України. Йшлося про нібито незаконне отримання квартири як співробітника органів прокуратури.

Касько тоді заявив, що на той час генеральний прокурор України Віктор Шокін особисто ініціював кримінальне переслідування щодо нього. "Генпрокурор Віктор Шокін, якого я публічно звинуватив в покритті корупції та саботажі реформи прокуратури, особисто ініціював та очолює моє кримінальне переслідування", - заявив Касько.

Також він заявив, що його хочуть змусити залишити країну, але не має наміру цього робити, і буде боротися за свої права.

Печерський райсуд Києва відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для Каська, але при цьому призначив йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до 10 червня поточного року. Він заявив, що вважає таке рішення суду необґрунтованим та має намір його оскаржити.

Прокурори наполягали на арешті Каська з альтернативою застави в 1,8 млн грн (ця сума еквівалентна вартості квартири, якою він нібито незаконно заволодів, як стверджують представники прокуратури).

Офіційно про закриття кримінального провадження щодо Каська не повідомлялося.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА