16:24 06.09.2019

З весни кількість відвідувачів Чорнобильської зони зросла багаторазов

2 хв читати
З весни кількість відвідувачів Чорнобильської зони зросла багаторазов

Рекордна кількість туристів відвідала зону відчуження Чорнобильської АЕС поточного року після того, як з березня розпочалося стрімке зростання візитів, повідомляється на сайті Державного агентства України з управління зоною відчуження у п'ятницю.

"Цього року вже встановлено новий рекорд відвідуваності зони відчуження - 74671 турист за 8 місяців. Тільки за серпень 2019 року зону відвідали 14416 осіб. Від початку року цей показник збільшився вп'ятеро: ще в січні-лютому зону відвідувало менше ніж 3 тисячі людей на місяць, а починаючи з березня кількість туристів почала стрімко зростати", - йдеться в повідомленні.

У Держагентстві також анонсували початок роботи водних і повітряних туристичних маршрутів у зоні відчуження, але наголосили, що повноцінний старт стане можливим після завершення облаштування контрольно-пропускних пунктів.

Наразі в зоні відчуження затверджено 21 маршрут для відвідувачів, зокрема 13 наземних, п’ять водних і три повітряні. Водні маршрути було розроблено цього року на виконання указу президента "Про деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи".

"Основне завдання, яке стоїть перед нами, - безпека кожного відвідувача, який перетинає межі зони відчуження. Кількість відвідувачів значно зростає щорічно, як і інтерес до теми Чорнобиля загалом. Щоб забезпечити потребу відвідувачів у цікавій і правдивій інформації, ми підтримуємо розвиток нових форм відвідування, які дають нам змогу якісно комунікувати з туристами", - зазначив глава Держагентства Віталій Петрук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА