07:10 07.09.2019

Стратегічний підводний човен ВМС США здійснив чотири пуски балістичних ракет "Трайдент-2"

3 хв читати
Стратегічний підводний човен ВМС США здійснив чотири пуски балістичних ракет "Трайдент-2"

Сполучені Штати в п'ятницю провели успішний випробувальний запуск одразу двох міжконтинентальних балістичних ракет Trident II D5 ( "Трайдент-2") зі стратегічного атомного підводного човна USS Nebraska (SSBN 739) ("Небраска") класу Ohio ("Огайо"), повідомило стратегічне командування США.

Двома днями раніше, 4 вересня, з неї були проведені ще два аналогічних пуски ракет Trident II D5, зазначили в командуванні.

Пуски ракет з неозброєною головною частиною були здійснені з підводного човна, що знаходилася в підводному положенні в районі Тихоокеанського випробувального полігону поблизу узбережжя Каліфорнії. Ракети вразили умовні цілі на відстані більш ніж 11 тис. км, що знаходилися на схід від острова Гуам у західній частині Тихого океану.

При цьому Стратегічне командування США підкреслило, що "випробування ракет не проводилися у відповідь на будь-які події, що відбуваються в світі".

"Ці випробувальні пуски були проведені з метою оцінки ... характеристик систем стратегічної зброї Trident II D5 зі збільшеним терміном служби" - зазначається в повідомленні.

"Морський стримуючий фактор нашої країни був найважливішим компонентом національної безпеки з 1960-х років, і запуски цього тижня продовжують демонструвати надійність і довіру до наших ракет з продовженим терміном служби", - сказав віце-адмірал Джонні Вулф, директор Програми стратегічних систем флоту.

Стратегічне командування вказало, що терміни експлуатації ракет Trident II (D5), спочатку планувалися до 2024 року, але нещодавно були продовжені до кінця 2040-х років.

З урахуванням останніх чотирьох років США вже провели 176 випробувань ракети даного типу з моменту її прийняття на озброєння в 1989 році.

Як повідомлялося, 9 травня США також провели успішний випробувальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети Trident II D5 зі стратегічного атомного підводного човна Rhode Island (SSBN 740) ( "Род-Айленд").

Наразі ВМС США мають у своєму розпорядженні 14 стратегічних підводних човнів класу Ohio, кожен з яких здатний нести 20 балістичних ракет Trident II D5.

Згідно з відкритими даними, американська триступенева балістична ракета Trident II D5, якою оснащені атомні підводні ракетоносці ВМС США, має максимальну дальність 11,3 тис. км і головну частину з блоками індивідуального наведення, оснащеними термоядерними зарядами з потужністю 475 і 100 кілотонн. Завдяки високій точності БРПЛ здатні ефективно вражати малорозмірні і високозахищені цілі, зокрема, поглиблені бункери і шахтні пускові установки міжконтинентальних балістичних ракет.

Також 9 травня поточного року США здійснили черговий випробувальний пуск міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III ( "Мінітмен-3") наземного базування. За даними Командування глобального удару ВПС США, ракета була запущена з шахтної пускової установки на авіабазі Ванденберг в штаті Каліфорнія.

Неозброєна головна частина ракети, пролетіла 6,76 тис. км і вразила задану ціль на американському полігоні в районі атола Кваджалейн (Маршаллові острови) в центральній частині Тихого океану.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА