20:34 07.09.2019

На главу ЦВК РФ Памфілову напав безробітний мігрант з Казахстану, який шукав їжу

3 хв читати
На главу ЦВК РФ Памфілову напав безробітний мігрант з Казахстану, який шукав їжу

Підозрюваним у нападі на голову ЦВК Росії Еллу Памфілову в її підмосковному будинку виявився приїжджий з Казахстану без документів, житла і засобів до існування, повідомило "Інтерфаксу" інформоване джерело.

"Чоловік був виявлений в ході пошукових заходів у курені в лісі, неподалік від селища, де скоїв злочин. Відпиратись не став, сказав, що це він був у жінки в будинку, куди забрався, щоб знайти яку-небудь їжу", - сказав співрозмовник агентства.

Він зазначив, що зі слів підозрюваного, який назвався Башитом Карабалаєвим, той приїхав в Росію кілька років тому з Казахстану, працював різноробочим, але після втрати документів став незатребуваним на ринку праці, перебивався випадковими заробітками, жебрацтвом та дрібними крадіжками.

"Жив, де доведеться. Влітку ночував у лісі, взимку - на вокзалах або в теплотрасах", - сказало джерело.

Раніше в суботу офіційний представник МВС Ірина Вовк повідомила "Інтерфаксу", що поліцейські затримали уродженця однієї з республік Середньої Азії 1983 року народження, підозрюваного в нападі на будинок голови Центрвиборчкому.

Зі свого боку офіційний представник Слідчого комітету (СК) Світлана Петренко повідомила: "Найближчим часом чоловік буде допитаний слідчими як підозрюваний".

У ніч на п'ятницю злочинець проник до будинку голови ЦВК, який знаходиться в підмосковному селищі "Ліс і річка", і напав на господиню з електрошокером. Поліція порушила кримінальну справу про розбій (ст. 162 КК РФ), яку за рішенням генерального прокурора Юрія Чайки було передано з МВС для подальшого розслідування до центрального апарату СК. Для забезпечення всебічного та повноцінного розслідування кримінальної справи контроль буде здійснюватися в Генпрокуратурі.

Сама голова ЦВК розповіла, як за допомогою крику і стільця змусила нападника тікати. Близько 1:30 ночі до поліції надійшло повідомлення про напад на господиню одного з будинків у міському окрузі Істра Московської області, повідомили у відомстві. Прибулі на місце оперативники встановили, що потерпілою є голова ЦВК. Як зазначається в повідомленні, зловмисник у масці через вікно проник на терасу будинку, неодноразово вдарив господиню електрошокером, після чого втік. Слідчі органи порушили кримінальну справу за статтею "Розбій".

Джерело Інтерфаксу в правоохоронних органах повідомило, що Памфілова вночі вийшла відчинити двері кішці, щоб впустити її в будинок, і побачила невідомого чоловіка в масці. "Елла Олександрівна діяла мужньо: схопила стілець, намагалася його вигнати. В результаті йому довелося втекти", - розповів співрозмовник Інтерфаксу.

"У будинку ніякого пограбування не скоєно, нічого не вкрали. Щодо її самопочуття - воно дозволяє брати участь у публічних заходах", - повідомили в прес-службі ЦВК.

Памфілова в результаті нападу пошкодила палець на руці і отримала травму від електрошокера в районі живота, уточнили в прес-службі.

Пізніше журналістам про те, що трапилося розповіла сама глава ЦВК. "Мені боляче. У мене травма від цього електрошокера, та й в процесі боротьби з цим товаришем, який не товариш, пошкоджений палець і все інше, тобто фізичний біль є", - сказала Памфілова в ефірі каналу "Росія-24".

"Він був у рукавичках, він був у масці, тобто підготовлений, молодий. Я зрозуміла, що він молодий, гнучкий, досить високий", - описала вона нападника.

"Спочатку злякалася, потім зібралася, стала теж молотити його щосили, потім схопила стілець, стала гучним голосом на нього лаятися. Я навіть не очікувала, що так можу голосно. Загалом, якось витіснила його, зрештою він втік під моїм натиском", - розповіла Памфілова.

"Він довгий, худий, але я зрозуміла, що я фізично сильніша. Я якось із ним впоралася і, не дивлячись на всі його тикання з сяйвом цією штукою і удари, які я отримувала, він від мене теж отримав здорово", - додала вона.

До цього Памфілова відмовлялася коментувати інцидент. "Я прошу вас, нічого, все нормально, переживу я це", - говорила вона журналістам.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА