07:53 09.09.2019

Черговий спалах АЧС зафіксовано в свинарському комплексі на північному заході європейської частини РФ

1 хв читати
Черговий спалах АЧС зафіксовано в свинарському комплексі на північному заході європейської частини РФ

Новий випадок африканської чуми свиней (АЧС) зареєстровано в Новгородському районі Новгородської області, повідомляє комітет ветеринарії регіону.

Факт спалаху підтвердили в прес-службі уряду області. Вірус виявлений на великому тваринницькому підприємстві "НовСвин". Діагноз, встановлений облветлабораторії, підтвердили в Федеральному дослідницькому центрі вірусології та мікробіології (Покров, Володимирська область). На підприємстві і прилеглих до нього територіях проводяться карантинні заходи.

Згідно з інформацією на сайті ТОВ "НовСвин", це підприємство - дочірня компанія датської корпорації AgroEast A / S. Засновниками і співвласниками холдингу є більше 70 данських бізнесменів і фермерів. "НовСвин" - комплекс замкнутого циклу. Він має на своєму майданчику під Великим Новгородом комбікормовий завод потужністю 25 тис. тонн на рік, вісім зерносховищ загальною ємністю в 11,2 тис. тонн, зерносушильний комплекс пропускною спроможністю в 50 тонн / рік, а також 3,5 тис. га сільськогосподарських угідь.

Спалах АЧС на "НовСвин" став у Новгородській області сьомим випадком за останні три місяці. Як повідомлялося, влітку 2018 року вірус було зареєстровано на великому тваринницькому новгородському підприємстві - "Новгородський бекон". Згодом там з метою профілактики було знищено близько 37 тис. свиней.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА