09:46 09.09.2019

У МЗС попереджають українців про скасування авіарейсів "British Airways" через дводенний страйк пілотів

2 хв читати
У МЗС попереджають українців про скасування авіарейсів "British Airways" через дводенний страйк пілотів

У зв'язку із запланованим 9-10 вересня страйком профспілки пілотів авіакомпанії "British Airways" (BALPA), Департамент консульської служби МЗС України рекомендує українцям, у яких заплановані вильоти літаків цієї авіакомпанії, уважно відслідковувати інформацію і звернутися в компанію.

"У зв'язку з цим рекомендуємо громадянам України, у яких заплановані Вильоти 9 і 10 вересня 2019 р., звернутися в компанію "British Airways" https://www.britishairways.com, а також відстежувати інформацію та поради авіакомпанії https: / / www.britishairways.com/.../.../strike/latest-information", - йдеться в оприлюдненому на сторінці Департаменту в соцмережі Фейсбук повідомленні.

Так, у МЗС нагадують, що громадяни, у разі необхідності, можуть звернутися за допомогою до дипломатів: телефон "гарячої лінії" посольства України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії +44 75 5348 3628, адреса електронної пошти: [email protected], цілодобова "гаряча лінія" МЗС України: +38 (044) 238 16 57, адреса електронної пошти: [email protected].

Як повідомлялося, перший спільний страйк пілотів британської авіакомпанії "British Airways" може позначитися на планах поїздок близько 300 тис. осіб, повідомляють ЗМІ з Лондона.

Всі 4,3 тис. пілотів почали в понеділок страйк, вимагаючи збільшення заробітної плати. Вони заявили, що страйк може тривати упродовж двох днів. Переговори з керівництвом компанії на цю тему безуспішно тривають вже дев'ять місяців, йдеться в повідомленнях.

У понеділок, як очікується, буде скасовано 850 рейсів. Загалом, за даними газети Financial Times, British Airways упродовж 48 годин виконує 1,7 тис. рейсів.

Британський прем'єр Борис Джонсон закликав сторони сісти за стіл переговорів і спокійно врегулювати проблеми, однак керівництво авіакомпанії, навпаки, виступило з погрозами, що у разі, якщо акція не буде припинена, пілоти і члени їхніх сімей можуть втратити такий привілей, як безкоштовні польоти, яким вони користуються наразі.

Асоціація пілотів британських авіаліній повідомила, що один день страйку коштуватиме авіакомпанії 40 млн фунтів-стерлінгів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА