10:48 09.09.2019

Біля будівлі Мін'юсту проходить акція проти порушень прав людини в пенітенціарній системі

2 хв читати
Біля будівлі Мін'юсту проходить акція проти порушень прав людини в пенітенціарній системі

Біля будівлі Міністерства юстиції України в Києві проходить правозахисна вулична акція під назвою "Досить садистів при владі!" проти призначення до Адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України причетних до порушення прав людини осіб та звільнення старих кадрів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", станом на 10:00 біля будівлі міністерства зібралося три десятки правозахисників разом з колишніми працівниками пенітенціарної системи, жертвами катувань в установах виконання покарань і родичами засуджених.

Зокрема, в акції беруть участь представники Харківської правозахисної групи, Української Гельсінської спілки з прав людини та Альянсу української єдності.

Активісти тримають у руках плакати з написами: "Поверніть в Україну справедливість", "Кадрові зміни - нові обличчя", "Справедливий порядок у всіх сферах нашої держави", "Зруйнувати фабрику смерті БВК77", "Європейські стандарти та умови" та плакати з прізвищами службовців пенітенціарної системи, яких пропонується звільнити.

Також вони наклеїли на стіни будівлі фотографії, на яких зображені люди, які зазнали фізичного насильства в структурах пенітенціарної системи.

Як заявляють організатори, метою заходу є привернення уваги керівництва Мін'юсту до проблем пенітенціарної системи, до грубих порушень прав людини, а також застереження від помилок призначення старих кадрів на керівні посади адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України.

Серед іншого, учасники акції закликають новообраного міністра юстиції України Дениса Малюську дослухатися до вимог громадськості і відсторонити від керівних посад в Адміністрації ДКВСУ осіб, причетних до порушень прав людини.

Біля міністерства також стоять близько десяти правоохоронців, зокрема, співробітники поліції комунікації. Акція проходить мирно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА