17:09 09.09.2019

Австрійське бюро перемогло в конкурсі проекту Меморіального центру "Бабин Яр"

2 хв читати
Австрійське бюро перемогло в конкурсі проекту Меморіального центру "Бабин Яр"

Переможцем архітектурного конкурсу на найкращий проект Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" стала команда архітектурного бюро Querkraft Architekten (Австрія) з ландшафтним архітектором Kieran Fraser Landscape Design (Австрія), повідомив директор департаменту містобудування та архітектури КМДА, головний архітектор Києва Олександр Свистунов.

"Саме вони побудують перший у Києві та Східній Європі меморіальний Центр трагедії Голокосту, розташований якраз в тому місці, де сталися трагічні події в 1941-1943 роках. Концепція проекту побудована навколо центру експозиції, архітектурне рішення якої дозволить відвідувачам на собі відчути ту небезпеку і безпросвітність, які оточили жертв Голокосту під час тих трагічних подій", - повідомляє прес-служба департаменту містобудування та архітектури КМДА на офіційній сторінці у Facebook.

За словами Свистунова, автори найкращого проекту успішно впоралися із завданням донести через архітектуру та ландшафт ті емоції, той біль, який пройшла ціла нація і наш народ. "Це та трагедія, про яку необхідно говорити, про неї не можна забувати", - повідомили в прес-службі.

Зазначається, що основна експозиція розташована на глибині 20 метрів нижче рівня землі. До неї веде довгий, схожий на розколину вхід, стіни якого наприкінці коридору змикаються прямо над відвідувачем. "Це аналогія, з одного боку, шляху жертв "Бабиного Яру" до місця загибелі, а з іншого - спочатку непомітного, але безперервного сліпого занурення суспільства в пітьму насильства", - зазначають у відомстві.

Після того як відвідувач проходить основною експозицією, він повільно повертається в наповнений світлом простір, який є серцем Меморіального центру, що символізує майбутнє. Саме тут розташовані приміщення для діалогу, досліджень і публічних заходів. "Майбутній Меморіальний центр Голокосту стане, з одного боку, багатофункціональним музеєм, а з іншого - об'єднає ландшафт місцевості й наявні меморіальні об'єкти в єдиний простір пам'яті", - повідомив Свистунов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА