18:29 09.09.2019

Комітет ВР обговорив питання передання справ військової прокуратури під час розгляду законопроекту про реформу - Рябошапка

1 хв читати
Комітет ВР обговорив питання передання справ військової прокуратури під час розгляду законопроекту про реформу - Рябошапка

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності продовжить розглядати проект закону про реформу органів прокуратури (№1032) у вівторок, 10 вересня, о 8.30.

Таке рішення комітет ухвалив на засіданні в понеділок, озвучив його голова комітету Денис Монастирський (фракція "Слуга народу").

Під час засідання було висловлено деякі правки і зауваження, які буде проаналізовано та враховано на наступному засіданні.

Після засідання комітету генеральний прокурор України Руслан Рябошапка уточнив у коментарі журналістам, що одна з правок стосуватиметься студентів Національної академії прокуратури, оскільки реформування торкнеться цього вишу.

"Також є нюанс, який я озвучив, - це порядок передання проваджень військової прокуратури, тобто, хто буде далі здійснювати розслідування, хто здійснюватиме процесуальне керівництво і представництво в судах", - сказав генпрокурор.

Що стосується звільнення військових прокурорів і додаткового фінансування під час реформування військової прокуратури, то, за словами Рябошапки, ці дані подавалися до відповідних міністерств.

При цьому він уточнив, що реформа не поширюється на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру (САП). "Цей блок ми поки що не чіпаємо. Що стосується інших, то потрібна переатестація, буде система оцінювання на декількох рівнях, працюватимуть кілька кадрових комісій з участю громадськості", - розповів генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА