19:06 09.09.2019

Генпрокурор допускає направлення до ВР подань на зняття недоторканності з нардепів до набуття чинності відповідним законом

1 хв читати
Генпрокурор допускає направлення до ВР подань на зняття недоторканності з нардепів до набуття чинності відповідним законом

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка не виключає направлення до Верховної Ради подань на зняття недоторканності з народних депутатів ще до набуття чинності законом про зняття недоторканності.

"Може таке статися", - сказав Рябошапка журналістам у понеділок, кажучи про те, чи можуть деякі народні депутати позбутися недоторканності ще до набуття чинності відповідним законом.

Відповідаючи на запитання про те, про кого йдеться, генпрокурор сказав: "Не скажу, не можу сказати. Думаю, що в найближчі місяць-два будуть".

Як повідомлялося, 3 вересня Верховна Рада проголосувала за ухвалення в цілому законопроекту (№7203) про внесення змін до ст. 80 Конституції України, яким передбачено скасування повної недоторканності народних депутатів з 2020 року.

Законом буде виключено зі ст.80 Конституції положення про те, що народних депутатів не може бути без згоди Верховної Ради притягнено до кримінальної відповідальності, затримано чи заарештовано, а також що їм гарантується депутатська недоторканність.

У цій статті залишиться лише одна норма - про те, що народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання в парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

Передбачено, що закон набуде чинності з 1 січня 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА