19:39 09.09.2019

Спікер британської Палати громад має намір піти у відставку

2 хв читати
Спікер британської Палати громад має намір піти у відставку

Спікер британської Палати громад Джон Беркоу оголосив, що він має намір піти у відставку в разі дострокових виборів у жовтні або ж - 31 жовтня, на яке заплановано Brexit, повідомляють у понеділок британські ЗМІ.

"Якщо Палата громад проголосує сьогодні ввечері за дострокові вибори, то моя служба спікером і членом парламенту завершиться тоді, коли припинить роботу цей склад парламенту", - сказав Беркоу.

Беркоу повідомив, що на виборах 2017 року пообіцяв дружині і дітям, що востаннє бере участь у виборах до парламенту, - і він має намір стримати обіцянку.

Спікер також повідомив, що, навіть якщо члени парламенту не підтримають дострокові вибори, він все одно піде у відставку в запланований день Brexit - 31 жовтня.

"Якщо Палата громад не проголосує (за дострокові вибори - ІФ), то, на мою думку, найменш деструктивним і найбільш демократичним варіантом стане мій відхід у кінці робочого дня в четвер, 31 жовтня", - заявив Беркоу.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у зв'язку зі складною ситуацією минулого тижня заявив, що Велика Британія має потребу у позачергових загальних виборах.

Раніше депутати британської Палати громад не підтримали пропозицію щодо проведення дострокових виборів 15 жовтня 2019 року.

Багато британських опозиційних політиків заявляли, що готові підтримати проведення виборів, якщо Джонсон спочатку зобов'яже виконати вимогу про відмову від сценарію з "жорстким" виходом з ЄС. Прем'єр же на такий крок не готовий.

Беркоу вперше став членом британського парламенту в 1997 році. З 2009 року він є спікером парламенту. До того як Беркоу став спікером, він входив в Консервативну партію Великої Британії, в 2007 році в ЗМІ з'явилися чутки про те, що Беркоу може перейти в Лейбористську партію, втім, вони не підтвердилися. Однак Беркоу став радником у справах дітей з особливостями мови і спілкування в уряді лейбориста Гордона Брауна.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА