21:32 09.09.2019

Прем'єр Франції розпорядився прискорити підготовку країни на випадок "жорсткого" Brexit

1 хв читати
Прем'єр Франції розпорядився прискорити підготовку країни на випадок "жорсткого" Brexit

Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіп у понеділок зажадав від уряду активізувати підготовку країни на випадок, якщо Велика Британія вийде з ЄС без угоди, повідомляють місцеві ЗМІ.

Під час спеціального засідання кабміну, пов'язаного з ситуацією навколо Brexit, Філіп доручив міністрам прискорити спільно з європейськими партнерами "підготовку до всіх сценаріїв".

Зокрема, прем'єр попросив міністрів "активізувати дії з інформування громадян і компаній" на випадок виходу Великої Британії без угоди.

Говорячи про прикордонний контроль, Філіп зазначив, що Франція найняла 600 додаткових співробітників митниці, а також 200 співробітників санітарно-епідеміологічного контролю.

Він нагадав, що з 1 грудня 2018 року на сайті французького уряду створено спеціальну сторінку, яка повинна "відповісти на питання французьких громадян, які проживають у Великій Британії, а також британців, які проживають у Франції і компаній, які торгують з Великою Британією".

Раніше в понеділок королева Британії Єлизавета II підписала закон, який відкладає вихід країни з ЄС у разі, якщо до 31 жовтня 2019 року не буде підписано угоду з Брюсселем.

Відповідно до закону, прем'єр країни Борис Джонсон повинен попросити ЄС перенести крайній термін Brexit на 31 січня 2020 року. Мета цього заходу - уникнути "жорсткого" виходу з ЄС - без двосторонньої угоди з Брюсселем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА