08:04 10.09.2019

Британський парламент відмовився від пропозиції Джонсона про дострокові вибори

2 хв читати
Британський парламент відмовився від пропозиції Джонсона про дострокові вибори

Члени палати громад Великої Британії вдруге за останні дні проголосували проти проведення дострокових виборів в країні, повідомляють у вівторок британські ЗМІ.

На підтримку дострокових виборів, які пропонувалося провести 15 жовтня, виступили 293 присутніх депутати, проти - 46. Однак багато депутатів 650-місного парламенту вирішили не голосувати ні за, ні проти. Для того, щоб пропозицію прем'єр-міністра Бориса Джонсона було схвалено, її повинні були підтримати не менше двох третин членів палати громад, проте такого результату досягти не вдалося.

Минулого тижня парламент також відкинув аналогічну пропозицію уряду.

Джонсон пропонував повести вибори 15 жовтня - до наміченого на 31 жовтня крайнього терміну виходу країни з ЄС.

Перед голосуванням опозиційні партії Великої Британії попереджали, що не мають наміру підтримувати пропозицію прем'єра Бориса Джонсона про дострокові вибори.

Одразу після голосування про вибори британський парламент йде на перерву до 14 жовтня. Знову проголосувати з питання дострокових виборів депутати зможуть лише після повернення, в результаті, тепер дострокові вибори у Великій Британії можна буде провести не раніше кінця листопада, тобто вже після передбачуваної дати виходу Великої Британії з ЄС 31 жовтня.

Пропозиція Джонсона про вибори вже виносилася на голосування 5 вересня. Як і цього разу, тоді Джонсону було необхідно заручитися підтримкою двох третин членів палати громад. У підсумку 5 вересня вона набрала тільки 298 голосів, на 136 менше, ніж було потрібно.

Джонсон вважає, що Велика Британія має потребу в дострокових виборах через те, що йому не вдалося перешкодити парламенту проголосувати проти виходу з ЄС без угоди з Брюсселем, зазначають ЗМІ. Сам прем'єр неодноразово заявляв, що він усіма силами буде боротися за укладання угоди з ЄС, але не виключив, що готовий на Brexit без угоди.

У понеділок королева Британії Єлизавета II підписала закон, який відкладає вихід країни з ЄС у разі, якщо до 31 жовтня 2019 року не підписано угоду з Брюсселем.

Відповідно до закону, прем'єр країни Борис Джонсон повинен попросити ЄС перенести крайній термін Brexit на 31 січня 2020 року. Мета цього заходу - уникнути "жорсткого" виходу з ЄС - без двосторонньої угоди з Брюсселем.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА