10:44 10.09.2019

Україна і НАТО активізують діяльність Спільної робочої групи з питань воєнної реформи, заявляє Кулеба

1 хв читати
Україна і НАТО активізують діяльність Спільної робочої групи з питань воєнної реформи, заявляє Кулеба

 Україна та НАТО активізують діяльність Спільної робочої групи з питань воєнної реформи. Такої домовленості було досягнуто під час дводенної робочої поїздки віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитра Кулеби до Брюсселя, повідомила його прес-служба.

Кулеба обговорив у штаб-квартирі НАТО подальші шляхи співробітництва з Альянсом під час зустрічей із заступником генерального секретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки Бетінною Каденбах, помічником генерального секретаря НАТО з питань операцій Джоном Манзою та спеціальним представником генерального секретаря НАТО з питань жінок, миру та безпеки Клер Хатчинсон.

Сторони також обмінялися думками щодо можливих спільних дій, спрямованих на посилення безпеки в регіоні Чорного моря.

Віце-прем'єр поінформував Альянс про готовність України збільшити свій внесок у проведення операцій під керівництвом НАТО та повідомив про розробку проекту нової Стратегії національної безпеки України. Україна має намір представити цей документ союзникам з метою отримання відповідних рекомендацій і пропозицій.

Під час зустрічей сторони також домовилися щодо продовження практики спільної військової підготовки, включно зі стажуванням військовослужбовців ВМС ЗСУ на кораблях ВМС держав-членів НАТО.

Сторони також обговорили питання підготовки візиту Північноатлантичної ради НАТО в Україну наприкінці жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА