11:08 10.09.2019

Порошенка у вівторок викликано на допити до ДБР у двох справах - прес-секретар бюро

1 хв читати

П'ятого президента України, народного депутата (фракція "Європейська солідарність") Петра Порошенка у вівторок викликають на допити до Державного бюро розслідувань (ДБР) у двох кримінальних провадженнях, уточнюють у бюро.

"Сьогодні Порошенко не з’явився на допит, на який його було викликано на 9:30. Також він має явитися сьогодні на ще один допит до ДБР. Поки що ми не знаємо, чи планує він з'являтися", - сказала прес-секретар ДБР Анжеліка Іванова журналістам у вівторок.

За її словами, адвокат передав через канцелярію документи на ім'я слідчого.

"Він (Порошенко) мав бути допитаний сьогодні у рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні, яке стосується можливого захоплення держвлади і невиконання рішення суду під час проведення конкурсу з відбору кандидатів до ВРП і призначення членів ВРП", – розповіла прес-секретар.

Стосовно другого допиту у вівторок Іванова не уточнила часу, але пояснила, що йдеться про інше кримінальне провадження - "про скасування рішення одного з керівників райдержадміністрації Миколаївської області щодо землі".

Прес-секретар також наголосила, що нині ДБР може лише направляти повістки, без приведення, оскільки Порошенко є народним депутатом і перебуває під імунітетом.

"Застосовувати примусовий привід або інші заходи ми не можемо без згоди Верховної Ради", - додала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА